Sport > Tenis

Kakav mural je dobio Novak Đoković u Srbiji! Pored njega još dvojica VELIKANA SRBIJE! Čast je biti Srbin kad njih vidiš

Čast je imati Novaka Đokovića u svojoj zemlji, zato je sve murale i zaslužio

Izvor: K1info

Autor: Simona Stanković

26/08/2024 > 21:20

podeli vest:

Kakav mural je dobio Novak Đoković u Srbiji! Pored njega još dvojica VELIKANA SRBIJE! Čast  je biti Srbin kad njih vidiš
Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr


Srpski teniser i drugi reket sveta Novak Đoković trenutno se nalazi u Njujorku gde uskoro počinje odbranu trona na US Openu, na koji je seo prošle godine. Ovo mu je i prvi turnir nakon što je osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, dok je u našoj zemlji osvanuo još jedan mural sa njegovim likom.

Nedavno je Novak Đoković dobio neverovatan mural na Sokolcu, gde se nalzai pored Starine Novaka, dok je ovoga puta umetnik Milan Milosavljević "Deroks" odlučio da Noleta postavi i pored još dve uticajne ličnosti.

U centru Odžaka u Vojvodini nastao je mural Novaka Đokovića sa zlatnom medaljom, dok se pored njega nalaze Patrijarh Pavle i Mitropolit Joanikije. Na ovom muralu, Đoković sa osmehom na licu drži svoju zlatnu medalju koju je osvojio.

Novak Đoković je i sam istakao nekoliko puta da mu je osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu zapravo i najveći rezultat u karijere, te da se ne može meriti ni sa jednom od 98 preostalih titula koje je osvojio.

Samim tim, Deroks se pobrinuo da to zapamti i Nole, ali i cela Srbija.

Đoković i dalje drugi teniser sveta, Siner drži prvo mesto na ATP listi

Srpski teniser Novak Đoković zadržao je drugo mesto na najnovijoj ATP listi, koja je objavljena danas, dok je i dalje prvi Italijan Janik Siner.
Italijan na prvom mestu ATP liste ima 9.360 bodova, dok je Đoković drugi sa 7.460.

Španac Karlos Alkaraz je i dalje treći teniser sveta sa 7.360 poena, a iza njega se nalaze Nemac Aleksander Zverev i Rus Danil Medvedev.

Ruski teniser Andrej Rubljov je šesti igrač sveta, a potom slede Poljak Hubert Hurkač, Norvežanin Kasper Rud, Bugarin Grigor Dimitrov i Australijanac Aleks de Minor.

Što se tiče ostalih srpskih tenisera, Miomir Kecmanović je nazadovao za jednu poziciju i trenutno je 54. igrač sveta sa 940 bodova, dok je Dušan Lajović zadržao 66. mesto na ATP listi sa 811 bodova.

Laslo Đere je pao za devet pozicija i sada se nalazi na 109. mestu ATP liste sa 531 bodom, dok je Hamad Međedović 137. teniser sveta. Međedović je sakupio 431 poen.

Naredna ATP lista biće objavljena za dve nedelje po završetku US Opena, koji počinje danas u Njujorku. 
Titulu na poslednjem grend slem turniru sezone brani Novak Đoković.
 

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar