Sport > Tenis

SPEKTAKL! Novak Đoković igraće na oproštaju Del Potra!

Novak Đoković igraće na oproštaju Huana Martina Del Potra

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

12/09/2024 > 18:22

podeli vest:

SPEKTAKL! Novak Đoković igraće na oproštaju Del Potra!
Foto: ROLAND GARROS


Srpski teniser Novak Đoković igraće na oproštaju Argentinca Huana Martina Del Potra od tenisa u Buenos Ajresu 1. decembra.

Da je egzbicioni meč između Srbina i Argentinca zakazan objavljeno je u video snimku na nalozima na društvenim mrežama 35-godišnjeg Del Potra.

 

 

Đoković i Del Potro su više od decenije veoma dobri prijatelji, iako su nekoliko puta na terenima vodili žestoke borbe. Argentinac je bio među prvima koji je prošlog meseca čestitao Đokoviću na osvajanju olimpijskog zlata. Upravo je Del Potro u dva navrata sprečio Đokovića da ostvari bolje rezultate na Igrama, 2012. godine ga je pobedio u meču za bronzu, a 2016. godine u prvom kolu olimpijskog turnira. Argentinac nije odigrao profesionalni meč više od dve godine. Karijeru Del Potra su obeležile brojne povrede koje su ga sprečile da osvoji više od trofeja u karijeri.

Del Potro je 2016. godine osvojio Dejvis Kup sa reprezentacijom Argentine. U pojedinačnoj karijeri je osvojio samo jedan grend slem pehar, Ju Es open 2009. godine. Osvojio je i bronzu (2012) i srebro (2016) na Olimpijskim igrama.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Ostavite komentar