Sport > Tenis

Oglasio se SINER nakon što je antidoping agencija tražila SUSPENZIJU tenisera! "Razočaran sam..."

WADA je danas saopštila da je podnela žalbu i tražila suspenziju za italijanskog tenisera

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

28/09/2024 > 17:23

podeli vest:

Oglasio se SINER nakon što je antidoping agencija tražila SUSPENZIJU tenisera! "Razočaran sam..."
Foto: Tanjug/AP


Najbolji teniser sveta Italijan Janik Siner izjavio je danas da je razočaran i iznenađen žalbom koju je protiv njega podnela Svetska doping agencija (WADA).

- Veoma sam razočaran i takođe iznenađen tom žalbom, jer smo imali tri saslušanja i sva tri su se završila vrlo pozitivno za mene. Nisam to očekivao posle svega. Znao sam već nekoliko dana da će se žaliti i da će danas biti zvanično. Možda samo žele da se uvere da je sve na svom mestu - izjavio je Siner, prenosi Gazzeta dello Sort.

WADA je danas saopštila da je 26. septembra podnela žalbu Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u kojoj je tražila suspenziju za italijanskog tenisera na period između 12 i 24 meseca.

Međunarodna agencija za integritet tenisa (ITIA) je pre mesec dana saopštila da je Siner dva puta bio pozitivan na zabranjenu supstancu klostebol u martu ove godine tokom Mastersa u Indijan Velsu.

ITIA je tom prilikom navela da Siner neće biti suspendovan pošto je nezavisna komisija utvrdila da u ovom incidentu nema krivice ili nemara italijanskog tenisera.

Siner je potom prema pravilima izgubio 400 bodova i novčanu nagradu (325.000 dolara), koju je osvojio u Indijan Velsu. Italijanski teniser je u martu poražen u polufinalu Indijan Velsa od Karlosa Alkaraza 1:6, 6:3, 6:2.

BONUS VIDEO

Ostavite komentar