Sport > Tenis

OGLASIO se Novak Đoković povodom odlaska Nadala u "penziju"

Novak Đoković emotivno o Nadalu...

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

10/10/2024 > 19:24

podeli vest:

OGLASIO se Novak Đoković povodom odlaska Nadala u "penziju"
Foto: Tanjug/AP


Rafael Nadal je odlučio da je došao kraj njegove karijere. On će poslednji put igrati za Španiju na završnom turniru Dejvis kupa nakon čega će se povući iz profesonalnog tenisa. Čekalo se da se povodom ovog penzionisanja oglasi i Novak Đoković, Nadalov najveći rival, a 37-godišnji Srbin to je učinio objavom na instagramu:

- Rafa, jedan post nije dovoljan da izrazi poštovanje koje imam prema tebi i onome što si uradio za naš sport. Inspirisao si milion dece da počnu da igraju tenis i mislim da je to najverovatnije najveće dostignuće koje iko može da poželi. Tvoja upornost, posvećenost i borilački duh će se podučavati decenijama. Tvoje zaveštanje će živeti zauvek. Samo ti znaš šta si morao da izdržiš da bi postao opšta ikona našeg sporta. Hvala što si me gurnuo do same ivice u našem rivalstvu koje je najviše uticalo na mene kao igrača. Tvoja strast prilikom predstavljanja Španije je uvek bila upečatljiva. Želim ti najbolji mogući oproštaj u Malagi sa Dejvis kup reprezentacijom Španije. Biću tu lično da odam poštovanje tvojoj zvezdanoj karijeri - napisao je Novak Đoković.

Nadal se danas zahvalio i svim navijačima u Srbiji i to na srpskom jeziku.

Novak Đoković će sutra igrati meč četvrtfinala Mastersa u Šangaju protiv Jakuba Menšika a termin tog meča možete pogledati ovde. 

BONUS VIDEO:

 

 

Ostavite komentar