Sport > Time Out

VREME je za NOVO izdanje NBA IGRICE, a Nikola JOKIĆ je njeno ZAŠTITNO LICE

Srpski centar, MVP ovogodišnjeg finala najjače košarkaške lige sveta, postao i digitalni heroj

Izvor: K1info

30/06/2023 > 21:01

podeli vest:

VREME je za NOVO izdanje NBA IGRICE, a Nikola JOKIĆ je njeno ZAŠTITNO LICE
Foto: Tanjug/AP


Većina zaljubljenika u sportske simulacione video-igre zna, ali za one koji još nisu u tome - NBA 2K je serija takvih košarkaških igrica, koje se objavljuju jednom godišnje počev od 1999. Ideja je, naravno, da i "obični ljudi" pokušaju da budu - u digitalnom svetu - razni Džordani, Medžik Džonsoni, Brajanti, O'Nilovi, Ajversoni... i - Nikole Jokići!

Naime, srpski centar, koji je u nedavno završenoj sezoni vodio Denver Nagetse do prve titule NBA šampiona u istoriji kluba, pri čemu je bio i MVP finalne serije u kojoj je savladan Majami Hit, biće glavni lik serijala za narednu godinu - NBA 2K24.

To praktično znači da će se Jokić naći u društvu pomenutih košarkaških velikana koji su krasili pakovanja video-igrica tokom godina ili, u modernije doba, i ekrane vaših PC računara ili mobilnih telefona kad hoćete da kupite igricu.

U međuvremenu, NBA 2K je evoluirala, pa postoji više izdanja u svakoj godini, ali je samo jedno naslovno, glavno izdanje, a upravo će njega "nositi" Nikola Jokić. Na ostalim izdanjima pojavljuju se i ostali košarkaši, ali, ako nije glavno izdanje, da se time i ne bavimo...

Bilo kako bilo, mediji u SAD procenjuju da bi već u julu (što počinje sutra), moglo da se krene i sa prednarudžbinama za NBA 2K24, a sasvim je izvesno da bi u julu trebalo da bude objavljen i trejler.

Kao zvaničan datum izdavanja video-igrice navodi se 8. septembar ove godine, i to za PS5, Xbox Series X|S i PC.

Ostavite komentar