Vesti > Beograd

Šapić o STRAVIČNOM NEVREMENU u Beogradu: Ovo su NAJVEĆI PROBLEMI U PRESTONICI (UŽIVO)

Superćelijske oluje su naša realnost, rekao je gradonačelnik

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

02/07/2024 > 11:05

podeli vest:

Šapić o STRAVIČNOM NEVREMENU u Beogradu: Ovo su NAJVEĆI PROBLEMI U PRESTONICI (UŽIVO)
Foto: Tanjug/BEO Info/Miodrag Todorović


Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić obraća se javnosti zbog stravičnog nevremena u Beogradu.

- Moramo da prihvatimo nove vremenske okolnosti. Superćelijske oluje postaju naša realnost. Čak smo imali sreće u odnosu na region i svet. Zagreb je potpuno opustošilo. Količina padavina je bila oko 55 litara po kvadratu. Maksimum je nekih 60 litara. To je količina koja obično padne za mesec dana - rekao je Šapić.

Naša kanalizacija ne može da primi veću količinu kiše, i to je problem i u daleko bogatijim sredinama i gradovima, podsetio je. 

- Imali smo preko 250 intervencija naših javnokomunalnih preduzeća, 1.500 radnika je sve vremena na terenu, situacija u gradu počinje da se malo stabilizuje - rekao je on.

Dodaje da smo imali i čupanja stabala i oštećena vozila.

- Moramo da prihvatimo nove vremenske prilike. Treba da se prilagođavamo, da osiguravamo vozila. Hoću da se zahvalim našim službama, jutros smo od 5 sati na ulici. Nadamo se da neće biti više padavina u ovakvoj količini, i da nećemo imati tragične slučajeve. Treba da budemo svesni, da ostaneko kući kad dođe do ovakvih nepogoda i da se ponašamo u skladu sa preporukama - istakao je.

Tamo gde su uvale, gde su depresije, tu su i sad bili najveći problemi, pojasnio je.

- Kad se nanese granje, mulje, tu ništa ne može da se uradi dok neko to fizički ne ukloni. To je realnost u tom momentu.

 

Ostavite komentar