Vesti > Beograd

VELIKI RADOVI U BEOGRADU TOKOM LETA: Šapić o IZGRADNJI TUNELA i novog SAVSKOG MOSTA

Kreću radovi na izgradnji kružnog toka ispred Brankovog mosta

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

05/07/2024 > 12:00

podeli vest:

VELIKI RADOVI U BEOGRADU TOKOM LETA: Šapić o IZGRADNJI TUNELA i novog SAVSKOG MOSTA
Foto: Tanjug printscreen


Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je danas da Grad sutra kreće sa pripremnim radovima na uklanjanju starog nemačkog mosta, izgradnji novog savskog mosta kao i tunela od Savske do Dunavske padine  koji su kako je rekao sastavni deo projekta Malog metroa.

- Sutra krećemo sa pripremnim radovima da bismo stvorili uslove da se započne s planiranim radovima. Po našoj poslednjoj informaciji to je 31. oktobar - 1. novembar. U isto vreme bi trebalo da počnu radovi na uklanjanju mosta, tj. da se zatvori most za saobraćaj, a i sa druge strane počeće radovi na izgradnji tunela s tim što će tu nekoliko meseci biti neophodno da se pomeri određena infrastruktura vezano za električnu mrežu, kanalizaciju da bi se stvorili uslovi za početak bušenja tunela - rekao je Šapić na konferenciji za medije.

Šapić je rekao i da je prema prvobitnom projektu planirano da tunel iseče ulicu Gavrila Principa i ona ne bi bila funkcionalna za saobraćaj.

- Protekle godine promenjen je projekat, pa tunel uranja ispod zemlje, ne ulazi se u brdo, da bi Gavrila Principa bila prohodna, da tu ide autobus koji će da menja liniju tramvaja - rekao je Šapić.

Gradonačelnik je dodao da se saobraćaj neće prekidati, a da će tokom izvođenja radova vozila javnog prevoza ići izmenjenom trasom preko Brankovog mosta i ulicom Gavrila Principa.

- Prema informacijama koje mi u ovom momentu imamo, radovi na mostu bi trebalo da traju do tri godine - rekao je Šapić.

Dodao je da će tokom letova krenuti radovi na izgradnji kružnog toka ispred Brankovog mosta.

- Taj kružni tok je sastavni deo tri kružna toka koje smo već najavili. Sada krećemo s ovim prvim kod Brankovog mosta -  rekao je Šapić i dodao da će se grad potruditi da kružni tok bude završen pre početka školske godine.

Ostavite komentar