Vesti > Beograd

"BEOGRADSKA DESETKA" zatvara ulice na Novom Beogradu! Sutra će se okupiti više od 4.000 TRKAČA iz zemlje i regiona

Start trke zakazan je za 18 časova, a ulica Bulevar Nikole Tesle u smeru ka Zemunu biće zatvorena za saobraćaj od 08-21 sat

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

06/09/2024 > 19:06

podeli vest:

"BEOGRADSKA DESETKA" zatvara ulice na Novom Beogradu! Sutra će se okupiti više od 4.000 TRKAČA iz zemlje i regiona
Foto: Beogradski maraton


Beograd će u subotu, 7. septembra, ponovo biti domaćin velikog međunarodnog trkačkog događaja. U organizaciji Beogradskog maratona, a pod pokroviteljstvom Grada Beograda i renomiranog proizvođača sportske opreme Najk, biće održana ulična trka "10K Belgrade".

Drugu godinu zaredom popularna "Beogradska brza desetka" okupiće više od 4.000 trkača iz zemlje i regiona, ali i elitnih takmičara iz Kenije, Etiopije, Maroka, Španije itd. Održavanje ove trke u dužini od 10km, koja će u sklopu saradnje sa Srpskim atletskim savezom ujedno biti i Državno prvenstvo na ovoj deonici, iziskivaće i zatvaranje pojedinih ulica na Novom Beogradu kao i promene trasa određenih linija gradskog prevoza. Start trke zakazan je za 18 časova, a ulica Bulevar Nikole Tesle u smeru ka Zemunu biće zatvorena za saobraćaj od 08-21 sat, dok će ulice Ušće i Trešnjinog cveta biti zatvorene od 17 do 21 sat.

Foto: LiveProduction

 

Treba istaći da je staza na Novom Beogradu na kojoj će se trčati sertifikovana od strane Svetske atletike, svi rezultati biće priznati od strane ove organizacije i bodovaće se u zvaničnom kalendaru svetskih uličnih trka, što je još jedan dokaz kvaliteta i visokih standarda organizacije koje je postavio Beogradski maraton.

Takođe, trka će imati i humanitarni karakter, a svi koji to žele slanjem sms-a sa sadržajem heroji na 3023 doniraće sredstva koja su namenjena kao pomoć osobama sa invaliditetom, a svi oni koju pošalju pet poruka, učestvovaće i u nagradnoj igri i pored humanosti koju će pokazati imaće šansu da na poklon dobiju patike.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar