Vesti > Beograd

ŠAPIĆ uoči sednice Skupštine grada Beograda: Nijedna aktivnost grada nije bila ugrožena

Gradonačelnik je rekao da opozicija do jutros nije donela nijedan potpis za predlog direktora apoteka

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

16/09/2024 > 11:29

podeli vest:

ŠAPIĆ uoči sednice Skupštine grada Beograda: Nijedna aktivnost grada nije bila ugrožena
Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg


Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas, uoči sednice Skupštine grada Beograda na kojoj se raspravlja o rebalansu budžeta, da tokom privremenog finansiranja nijedna aktivnost grada nije bila ugrožena, a istovremeno je napomenuo da opozicija nije dostavila kandidate za direktora Apotekarske ustanove Beograd.

- Mislim da više rebalansa nećemo imati, iako sam pre godinu i po dana rekao da će ova gradska uprava da funkcioniše po principu uspešnih velikih preduzeća svugde u svetu, a to znači da se pravi nekoliko preseka u toku godine i da će praktično prebacivanjem sredstava tamo gde nisu utrošena na poziciju gde su ona neophodna učiniti sve da bude sve efikasnije, jer tako danas funkcionišu sve velike kompanije - rekao je Šapić na konferenciji za novinare u gradskom parlamentu.

Sada su, kako kaže, okolnosti bile drugačije, jer mora da se nadoknadi suštinski ono što je bilo propušteno privremenim finansiranjem.

- Ono što je najvažnije, da ne postoji ni jedna stvar koja je ugrozila funkcionisanje grada za godinu dana. Grad je bio u situaciji u kojoj se nije nalazio prethodnih 30, 40, 50 godina.  Nikada nije bio u privremenom finansiranju toliko dug period - rekao je Šapić.

On je istakao da su uspeli da nastave sve projekte, da isplate sva socijalna davanja, dodajući da je u toku isplata po 20.000 dinara osnovcima I srednjoškolcima.

- Počela je skupština, nema potpisa, nema više kandidata, nema više ničega - rekao je Šapić i ocenio da je reč o licemerstvu.

Govoreći o rebalansu budžeta, rekao je da nijedna aktivnost tokom privremenog fianansiranja nije ugrožena, dodajući da je iz budžeta grada za socijalna davanja izdvojeno 150 miliona evra.

Takođe, podsetio je i na povećanje plata u javnom sektoru za šta je bilo izdvojeno sedam milijardi.

On je naveo i da opozicija do jutros nije donela nijedan potpis za predlog direktora apoteka.  

- Pre samo sedam dana, kada sam spletom okolnosti bio pitan šta će se dešavati s apotekama, rekao sam da tu imamo problem već godinu i po dana, da ljudi neradovno primaju plate, da stalno moramo da subvencionišemo  i da razmišljamo i o tome da se te apoteke prodaju, kao što je negde drugde bio slučaj. Kao na mig sutradan celokupna opoziciona scena rekla da je to nesposobnost gradske uprave…- podsetio je Šapić.

Onda su, kako kaže, počeli da daju kandidate, kako će oni to da reše, a kada sam ih pozvao, nisu dostavili svoj predlog.

BONUS VIDEO:

 

Ostavite komentar