Vesti > Beograd

Pogledajte kako izgledaju NOVE INFO - TABLE na AUTOBUSKOJ STANICI: Napravljena je jedna drastična promena (VIDEO)

Šapić je istakao da je ćirilično pismo ustavom i zakonom određeno kao zvanično pismo

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

08/10/2024 > 16:03

podeli vest:

Pogledajte kako izgledaju NOVE INFO - TABLE na AUTOBUSKOJ STANICI: Napravljena je jedna drastična promena (VIDEO)
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić


Nove info - table sa natpisima na ćirilici i na engleskom jeziku postavljene su na Beogradskoj autobuskoj stanici (BAS) na Novom Beogradu.

One su zamenile informativne table na kojima su natpisi bili na latiničnom pismu i na engleskom jeziku, a koje su bile postavljene po otvaranju stanice. 

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas na konferenciji za medije, odgovarajući na kritike da "izbacuje latinicu iz javnog prostora", da su oba pisma, i ćirilica i latinica - naša pisma.

Šapić je istakao da je ćirilično pismo ustavom i zakonom određeno kao zvanično pismo.

- Ako imamo zvanično pismo koje se koristi u upotrebi, onda nema potrebe da imamo još jedno naše pismo na tabli, a da nemamo engleski jezik - rekao je Šapić.

On je 2. oktobra najavio da će svi natpisi, informacije i obaveštenja na Glavnoj autobuskoj stanici biti ispisani ćirilicom i na engleskom jeziku.

Rekao je da je prethodne natpise koji su se nalazili na stanici uradila uprava BAS-a bez konsultacija sa Gradom Beogradom, kao i da je tražio od uprave stanice da oni budu ispisani na ćirilici i engleskom jeziku.

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar