Vesti > Društvo

TEŠKO VOZOM od Beograda do NOVOG SADA: Radi samo jedan KOLOSEK, nadležni UTVRDILI šta je UZROK

Dežurne ekipe "Infrastrukture železnice Srbije" su na licu mesta

Izvor: K1info/Tanjug

08/04/2023 > 19:01

podeli vest:

TEŠKO VOZOM od Beograda do NOVOG SADA: Radi samo jedan KOLOSEK, nadležni UTVRDILI šta je UZROK
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


Vozovi između Beograda i Novog Sada zbog kontaktne mreže trenutno samo saobraćaju po jednom koloseku, a moguća su kašnjenja i otkazivanja putničkih vozova na ovoj deonici, saopšteno je iz "Infrastruktura železnice Srbije". 

"Danas 8. aprila 2023. godine u 14.55 časova, putnički voz "Srbija Voza" koji je saobraćao iz Novog Sada za Beograd, zaustavio se na otvorenoj pruzi između Inđije i Beške, jer je na levom koloseku na ovoj deonici naišao na olabavljeni vozni vod kontaktne mreže iznad pruge", navodi se u saopštenju. 

Dežurne ekipe "Infrastrukture železnice Srbije" za kontaktnu mrežu su na licu mesta, kako bi otklonile kvar i utvrdile uzrok zbog koga se olabavio vozni vod kontaktne mreže iznad pruge.  

Ponovo na meti kradljivaca?

Kako se navodi, jedan od mogućih uzroka da se olabavi vozni vod iznad pruge može biti i pokušaj krađe delova kontaktne mreže.

"Železnički saobraćaj između Beograda i Novog Sada obustavljen je na tom koloseku i trenutno se odvija samo po jednom, desnom koloseku na ovoj pruzi i to je izazvalo poremećaj u funkcionisanju železničkog saobraćaja na novosadskoj pruzi, zbog čega će biti kašnjenja i otkazivanja putničkih vozova između Beograda i Novog Sada", navodi se u saopštenju.

Stručne službe nastoje da što pre otklone kvar na kontaktnoj mreži, kako bi železnički saobraćaj između Beograda i Novog Sada što pre bio normalizovan.

"Infrastruktura železnice Srbije" izvinjava se putnicima i korisnicima usluga zbog izmena u organizaciji saobraćaja vozova. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar