Vesti > Društvo

Stanojević: Poruka da nema TOLERANCIJE PREMA NASILJU nije dovoljna, MORAMO nešto KONKRETNO URADITI

Za 4,5 meseca ubijeno je 17 žena, dok je u istom periodu prošle godine nastradalo njih sedam

Izvor: K1info/Tanjug

11/05/2023 > 18:41

podeli vest:

Stanojević: Poruka da nema TOLERANCIJE PREMA NASILJU nije dovoljna, MORAMO nešto KONKRETNO URADITI
Foto: K1info


Smatram da nije dovoljno samo poslati poruku da nema tolerancije prema nasilju, već je neophodno uraditi nešto konkretno kako bi neko verovao u te poruke, izjavila je koordinatorka Sigurne kuće Vesna Stanojević.

Ona kaže da se postavlja pitanje da li bi dečko koji je juče u Novom Sadu ubio svoju devojku, a potom sebe pištoljem, uradio to na neki drugi način jer, kako napominje, ubistvo u Srbiji nije uvek oružjem ili vatrenim oružjem s obzirom da su samo dan ranije braća u Ćićevcu ubili ženu motkama.

- Naravno, ja sam protiv oružja generalno i smatram da niko u Srbiji ne treba da ima oružje privatno, ali naravno moje mišljenje ne znači ništa. Međutim, 17 ubijenih žena za 4,5 meseca je nešto što se ipak ne dešava svake godine. Mi smo prošle godine u ovom istom periodu imali sedam ubijenih žena, sad pogledajte koja je to razlika - ističe ona i dodaje ako se razmisli o ostalim mesecima ove godine na osnovu dosadašnje statistike, broj ubijenih žena biće enormno veći u odnosu na prethodne godine.

Napominje da se povodom ubistava ovolikog broja žena u Srbiji nikada niko nije oglasio, niko nije stao i porazmislio šta treba da se uradi, jer smatra da je upravo tu koren svega što se dešava sada sa ovim tragedijama u OŠ "Vladislav Ribnikar" i Mladenovcu.

Stanojevićeva smatra da neće doći do nekih ozbiljnih promena nakon dva masovne ubistva, imajući iskustvo iz svih prethodnih godina kada nije primetila nikakvu promenu.

Kaže da su se poruke da nema tolerancija prema nasilju slale bezbroj puta, ali da one nisu dovoljno, već da treba nešto konkretno uraditi kako bi neko verovao u te poruke, jer, tvrdi ona, ako se ostane samo na porukama neće biti nikakvog pomaka.

 

 

 

Ostavite komentar