Vesti > Društvo

Ima li još mesta? Završava se TREĆI UPISNI ROK, evo gde su NAJVEĆE ŠANSE

Manja zainteresovanost na Filološkom i Poljoprivrednom fakultetu

Izvor: K1info/Tanjug

27/09/2022 > 11:48

podeli vest:

Ima li još mesta? Završava se TREĆI UPISNI ROK, evo gde su NAJVEĆE ŠANSE
Foto: Tanjug/Nebojša Raus


Treći upisni rok na Univerzitetu u Beogradu biće završen u petak, kako bi 3. oktobra mogla neometano da počne nova akademska godina.

Ana Grčić, student prorektor UB kaže da se na pojedinim fakultetima već održavaju propremne nastave za početak. 

- Na određenim fakultetima našeg univerziteta i pre će moći da počne školska godina. Na tehničkim fakultetima održavaju se pripremne nastave za početak i ono što nas cele ove nedelje očekuje je i svečanost povodom prijema brucoša - rekla je Grčić.

Ona je podsetila da je posle prvog upisnog roka ostalo 3.001 slobodno mesto na fakultetima UB, kao i da je do 15. septembra trajao drugi upisni rok, a  da će se 30. septembra, kada se završi treći upisni rok, saznati da li je ostalo slobodnih mesta ili ne.

Foto: Unsplash.com

 

- Ove godine imali smo manju tražnju na fakultetima tehničkih nauka, tu je ostalo više slobodnih mesta, a fakulteti za koje vlada najveće intetesovanje brzo su popunili svoja mesta. To su ETF, FON, Arhitektonski fakultet, Saobraćajni fakultet, Fakultet političkih nauka i Fakultet veterinarske medicine - navela je Grčić.

Grčić je poručila da je manja zainteresovanost na određenim studijskim programima na Filološkom fakultetu, Poljoprivrednom fakultetu, odnosno na onim studijskim programima koji obrazuju buduće profesore - matematika, književnost, Učiteljski fakultet.

Ona je, odgovarajući na pitanje o mestima u studentskim domovima, rekla da ove godine vlada veća zainteresovanost za Ustanovu Studentski centar "Beograd", gde je prijavljeno više od 2.700 zainteresovanih brucoša.

- Raspodela je počela juče i traje do 28. septembra za devojke, a 28. i 29. septembra biće raspodela za momke. Više od 1.200 brucoša će se useliti ove nedelje u domove - dodala je Grčić.

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar