Vesti > Društvo

U manastiru TUMANE 16. juna presvlačenje moštiju svetog ZOSIMA: Vernici će dobijati deliće stare svetiteljeve odežde

Bratstvo manastira Tumane poziva sav blagočestivi narod da uzme učešće u ovom sabranju

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

31/05/2024 > 12:00

podeli vest:

U manastiru TUMANE 16. juna presvlačenje moštiju svetog ZOSIMA: Vernici će dobijati deliće stare svetiteljeve odežde
Foto: printscreen/manastirtumane.org


U manastiru Tumane, u blizini Golupca u nedelju, 16. juna, nakon arhijerejske liturgije, mošti svetog Zosima biti presvučene u novo ruho i litijski prenete u svetiteljevu isposnicu u kojoj je živeo i podvizavao se.

U ovoj drevnoj svetinji, u 08.30 časova, biće služena arhijerejska liturgija, a delići stare svetiteljeve odežde biće sa blagoslovom podeljeni vernicima, najavio je iguman manastira Tumane arhimandit Dimitrije. 

Bratstvo manastira Tumane poziva sav blagočestivi narod da uzme učešće u ovom sabranju.

- Pozivamo verni narod sa radošću i ljubavlju na Svetu Liturgiju i presvlačenje moštiju svetog Zosima tumanskog čudotvorca u nedelju, 16. juna. Ovaj duhovni sabor je živa, tekuća reka naroda Božijeg gde se oko moštiju Tumanskog čudotvorca sa ljubavlju sabere preko 30.000 duša i koji pokazuje da je naš narod veran Gospodu, veran svojim Svetim precima i da istinski i pravim putem korača u svetliju i blagoslovenu budućnost - rekao je arhimandit Dimitrije.

U manastirskoj crkvi posetioci će moći da se poklone i netruležnim moštima Sv. Jakova, moštima Sv. Nektarija Eginskog, kao i čudotvornoj ikoni Presvete Bogorodice "Kurskaja Tumanska".
 

Ostavite komentar