Vesti > Društvo

POČEO UPIS U SREDNJE ŠKOLE: Šta preostaje NERASPOREĐENIM UČENICIMA?

Budući srednjoškolci danas i sutra biraju gde će nastaviti svoje školovanje, najveće interesovanje za medicinsku struku

Izvor: K1info/blic.rs

Autor: Milica Tošić

02/07/2024 > 14:41

podeli vest:

POČEO UPIS U SREDNJE ŠKOLE: Šta preostaje NERASPOREĐENIM UČENICIMA?
Foto: ATA Images


Pomoćnik ministra prosvete za srednje obrazovanje Miloš Blagojević izjavio je da je danas počeo upis u srednje škole, kao i da najveće interesovanje vlada za medicinskom strukom, pre svega u unutrašnjosti Srbije, dok su u Beogradu i Novom Sadu najtraženije gimnazije.

Objasnio je da se učenici mogu  neposredno predati potrebna dokumenta u srednjim školama danas i sutra od 8 do 15 časova, a mogu i elektronskim putem preko portala "Moja srednja škola" do 6. jula.

- Ispunjenost zdravstvenih zahteva je uslov za upis na određene obrazovne profile, a lekarsko uverenje je neophodan dokument koji se prilaže prilikom upisa. Ukoliko učenik ima lekarsko uverenje u papirnoj formi koje se razlikuje od statusa na portalu "Moja srednja škola", potrebno je da upis izvrši u srednjoj školi gde je raspoređen, u terminima kada je to predviđeno, rekao je Blagojević.

U prvom krugu je raspoređeno više od 59 hiljada mesta od 64.000 učenika koliko je polagalo završni ispit.

- Učenici koji su neraspoređeni. njih oko 1.500, mogu da podnesu liste opredeljenja danas preko portala, odnosno u svojim osnovnim školama da bi mogli da konukurišu na preostala mesta, rekao je Blagojević.

 

 

 

 

 

a

Ostavite komentar