Vesti > Društvo

Ministar Dejan Ristić obišao novinsku agenciju i televiziju Tanjug: "Poručujemo da su sve teme dobrodošle..."

Novinske agencije u Srbiji imaju posebnu ulogu i odgovornost u kontekstu objektivnog, celovitog i pravovremenog informisanja, kazao je

Izvor: K1info

08/08/2024 > 21:16

podeli vest:

Ministar Dejan Ristić obišao novinsku agenciju i televiziju Tanjug: "Poručujemo da su sve teme dobrodošle..."
Foto: Tanjug video


Ministar informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić posetio je danas novinsku agenciju i televizuju Tanjug, u okviru održavanja redovnih konsultativnih sastanaka koje Ministarstvo informisanja i telekomunikacija obavlja sa predstavnicima sredstava javnog informisanja.

Ristić je, na sastanku sa izvršnom direktorkom Tanjuga Senkom Tešić razgovarao o mehanizmima za unapređenje saradnje i načinima za sveukupan dalji razvoj oblasti javnog informisanja.

On je razgovarao i sa zaposlenima koji su ga upoznali sa tehnikom i opremom koju koriste u svakodnevnom radu tokom kreiranja i emitovanja priloga, vesti, televizijskih emisija i drugog medijskog sadržaja, kao i sa izazovima sa kojima se novinari te medijske kuće susreću.


- Ministarstvu informisanja i telekomunikacija od neizmerne je važnosti da održava redovnu komunikaciju sa sredstvima javnog informisanja, profesionalnim udruženjima, novinskim agencijama i medijskim poslenicima sa ciljem zajedničkog i kontinuiranog rada na unapređenju ove oblasti koja je od posebnog društvenog značaja - rekao je Ristić tokom obilaska Tanjuga. 

On je dodao da novinske agencije u Srbiji imaju posebnu ulogu i odgovornost u kontekstu objektivnog, celovitog i pravovremenog informisanja celokupne naše javnosti.

- Stoga je važno da uložimo dodatne napore kako bismo obezbedili poštovanje najviših profesionalnih standarda utvrđenih zakonom i etičkim kodeksom. Samo zajedničkim radom kroz dijalog ravnopravnih učesnika u njemu možemo da sa optimizmom gledamo na razdoblje koje je pred nama - rekao je Ristić.

On je istako da je Ministarstvo informisanja i telekomunikacija u potpunosti posvećeno dijalogu, saradnji i poštovanju svih profesionalnih i etičkih standarda. 

- Imajući to u vidu posebno me raduje činjenica da su brojna sredstva javnog informisanja, profesionalna udruženja i novinske agencije prihvatile poziv na dijalog koji je iniciralo ovo ministarstvo, a sve sa ciljem kontinuiranog unapređenja oblasti javnog informisanja - rekao je on.

Ristić je naglasio da je afirmacija dijaloga, jedna od uloga Ministarstva informisanja i telekomunikacija kako bi se stvorila jedna zajednica koju će činiti odgovorni profesionalci, ljudi koji su svesni o odgovornosti koje imaju kao novinari, ali i uticaja koje imaju u društvu.

- Zato je važno da otklonimo podele koje postoje unutar medijske zajednice, kao i unutar čitavog našeg društva, a to iziskuje otvoren dijalog. Za nas u Ministarstvu informisanja i telekomunikacija sve teme su dobrodošle, svi sagovornici su dobrodošli, mi ne postavljamo nikakve limite osim onih koji su definisani zakonima ove zemlje - rekao je Ristić.

BONUS VIDEO: 

 

Ostavite komentar