Vesti > Društvo

"Roditeljski dodatak u Srbiji biće najveći na BALKANU!" OHRABRUJUĆE REČI Ministarke za brigu o porodici

Milica Đurđević Stamenkovski rekla je da da će uvećani iznos dobiti sve majke koje su rodile dete od 1. januara ove godine

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

13/09/2024 > 12:21

podeli vest:

"Roditeljski dodatak u Srbiji biće najveći na BALKANU!" OHRABRUJUĆE REČI Ministarke za brigu o porodici
Foto: K1info/Shutterstock


Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski danas je u Pirotu predstavila mere koje sprovodi to ministarstvo u cilju unapređenja demografske slike Srbije i rekla da će roditeljski dodatak u Srbiji biti najveći na Balkanu.

Đurđević Stamenkovski rekla je da se merama resovnog ministarstva među kojima su povećanje roditeljskog dodatka, subvencija za majke, podrška ženama preduzetnicama u ruralnim sredinama i drugim podstiče porast nataliteta i stvaranje porodica, saopštilo je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.

Ona je rekla će nakon izmena Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom roditeljski dodatak u Srbiji biti najveći na Balkanu i da će taj uvećani iznos dobiti sve majke koje su rodile dete od 1. januara ove godine.

Predstavljajući mere ministarstva u cilju unapređenja demografije na tvrđavi vojvode Momčila u Pirotu, Đurđević Stamenkovski je naglasila da je porodica tvrđava koju u 21. veku svi zajedno treba da branimo i čuvamo i da se vraćajući se porodici, vraćamo sebi, korenima, svom izvorištu.

- Ove godine u Pirotu rođeno je više beba nego prošle, iako nije dovoljan broj da bi se povećao prirodni priraštaj, zato borbu za roditeljstvo nastavljamo - zaključila je Đurđević Stamenkovski.

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar