Vesti > Društvo

DAČIĆ PRED UTAKMICU ZVEZDE SA BENFIKOM: "Pronađena navijačka obeležja splitskog Hajduka i Torcide..."

Pripadnici MUP preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom utakmice između Crvene zvezde i Benfike

Izvor: K1info/kurir.rs

Autor: Milena Gačević

19/09/2024 > 14:58

podeli vest:

DAČIĆ PRED UTAKMICU ZVEZDE SA BENFIKOM: "Pronađena navijačka obeležja splitskog Hajduka i Torcide..."
Foto: K1info/Tanjug/Vladimir Sporčić/shutterstock


Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK “Crvena zvezda” i FK “Benfika“ iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača FK “Benfika”, pronađena obeležja FK “Hajduk” iz Splita i navijačke grupe Torcida.

- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti, povodom međunarodne fudbalske utakmice grupne faze UEFA Lige šampiona, koja se danas odigrava na stadionu “Rajko Mitić”, sa početkom u 18:45 časova, između FK “Crvena zvezda” i FK “Benfika” iz Portugalije - saopšteno je.

U skladu sa bezbednosnom procenom, kao i na osnovu raspoloživih bezbednosno - interesantnih informacija, angažovan je dovoljan broj policijskih službenika u cilju bezbednog odigravanja utakmice.

Tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kako na graničnim prelazima, tako i na Aerodromu “Nikola Tesla”, kod više navijača FK “Benfika”, pronađena su obeležja FK “Hajduk” iz Splita i navijačke grupe Torcida;

Među pronađenim predmetima, nalazi se više desetina nalepnica, zastava, zastavica, majica i znački sa obeležjima FK “Hajduk” i navijačke grupe “Torcida”. Policija je iz razloga bezbednosti oduzela sve predmete.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova u skladu sa svojim delokrugom rada i zakonskim ovlašćenjima, prema svim licima koja se zateknu u izvršenju krivičnih dela i prekršaja, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, preduzeće mere i radnje u cilju njihovog daljeg procesuiranja - izjavio je ministar Dačić.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar