Sport > Fudbal

Bruno Duarte: Verujem u tim, svi će osetiti moć Marakane

Napad Crvene zvezde Bruno Duarte govorio pred Ligu šampiona i Benfiku

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

18/09/2024 > 21:29

podeli vest:

Bruno Duarte: Verujem u tim, svi će osetiti moć Marakane
Foto: B92.NET


Važno je da i u sutrašnjoj utakmici budemo ujedinjeni i damo maksimum na terenu. Svestan sam našeg kvaliteta, igra se 11 na 11 i verujem u trijumf, izjavio je danas fudbaler Crvene zvezde Bruno Duarte uoči meča protiv Benfike u prvom kolu Lige šampiona.

Fudbaleri Crvene zvezde će sutra od 18.45 časova na stadionu "Rajko Mitić" dočekati ekipu Benfike u prvom kolu LŠ.

- Benfika uvek angažuje odlične igrače i zato će ovo biti još jedna dobra sezona za njih. To su odlični i izvrsni fudbaleri, uvek su bili jedna ekipa koja je imala kvalitetan tim i prirodno je da će biti ovo teška utakmica za nas. Igrao sam protiv njih prethodne sezone, na Lužu koji je sjajan stadion sa odličnom atmosferom. Ipak smo uspeli da pobedimo - rekao je Duarte na konferenciji za medije.

 

 

On je potom uporedio uslove u srpskom i portugalskom šampionatu: - Razlika između liga u Portugalu i Srbiji, pored ekipa koje se takmiče, je nivo koji je tamo mnogo viši, igrača takođe, veći broj stadiona, atmosfera i to zaista puno pomaže. Nivo takmičenja je mnogo veći, takođe i Srbija ima odlične igrače, tako da u tom pogledu i nije neka razlika. Što se klubova tiče, Zvezda je ogroman klub isto koliko i Benfika. Imaju sjajnu istoriju, razlika je u investicijama i uslovima, ali najviše se pitaju fudbaleri. Mi pružamo maksimum i igramo na najvišem mogućem nivou. Razlika u pogledu na klubove nije toliko velika - dodao je fudbaler Crvene zvezde.

Duarte je istakao da navijače vidi kao dodatnu motivaciju za uspeh protiv portugalskog tima: - Naši navijači nam dosta pomažu, oni nas podižu kada nam je to neophodno. Kada započne utakmica već osećamo dobru energiju i smatram da sve ekipe, koje dolaze osećaju taj ambijent koji je za nas sjajan. To moramo da iskoristimo kao dodatnu motivaciju - rekao je Duarte.

 

Fudbaler Crvene zvezde je naveo da ne razmišlja o svom učinku, već je dodao da je važna timska igra: - Naravno, napadači žive od golova. Mi radimo dobar posao, odlično treniramo i siguran sam da ćemo ostvariti dobar rezultat. Njihovi napdači mi ne smetaju, u mojim mislima je samo da ćemo mi pobediti, nezavisno od toga da li ću ja postići gol. Daću od sebe maksimum, a ukoliko budem imao priliku, nadam se doprineti timu pogotkom - poručio je Duarte.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Ostavite komentar