Vesti > Društvo

Manja Grčić u REM : TV K1 i Tanjug zaslužuju nacionalnu frekvenciju, nastavljamo ulaganja

O podnetim zahtevima odlučivaće se do 1. avgusta i tada će se znati ko je popunio četiri pozicije

Autor: Tanjug

12/07/2022 > 13:52

podeli vest:

Manja Grčić u REM : TV K1 i Tanjug zaslužuju nacionalnu frekvenciju, nastavljamo ulaganja
Foto: Freepick/K1


U Regulatornom telu za elektronske medije (REM) danas je započeo niz javnih razgovora o dozvolama za nacionalne frekvencije radijskih i TV stanica, a prve su se predstavile televizije K1 i Tanjug, koje su aplicirale za jednu frekvenciju.

Za četiri dozvole za televizijske nacionalne frekvencije pristiglo je 14 potpunih elaborata, a za isto toliko radijskih nacionalnih frekvencija sedam elaborata.

 

 

Prema rečima predsednice REM-a Olivere Zekić, nakon tri dana razgovora, predstavnici tog tela će obići TV i radio stanice koje su podnele elaborate za dobijanje dozvole, kako bi svaki član imao potpunu sliku o tome šta je napisano u elaboratima, a kakvo je stanje na terenu. Kako je naglasila Zekić, o podnetim zahtevima će se odlučivati u poslednjoj nedelji jula i 1. avgusta.

Direktorka Minacord medija i Tačno Manja Grčić rekla je da će, ukoliko elaborat TV K1 i Tanjug bude ocenjen najvišom ocenom i one dobiju nacionalnu frekvenciju, nastaviti da razvijaju te dve televizije.

- To bi podrazumevalo investiranje u program u udarnom terminu, koji do sada nismo radili jer nije bilo dovoljno publike koja ima priliku da gleda naše dve televizije. Sledeći koraci su ulaganje u te udarne termine, od 20 do 23 sati, a pre svega u serijski, dokumentarni program i na informativne, "jedan na jedan", ozbiljne emisije, kao i zabavne formate - rekla je Grčić nakon prezentacije.

Govoreći o tome šta izdvaja TV K1 i Tanjug od ostalih televizija koje su podnele elaborate, Grčić ističe da su produkcioni, studijski, tehnički, a pre svega ljudski kapacitetiti dve televizije, nešto što ih izdvaja od svih drugih.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

- Mi smo dve televizije koje već postoje i pokazali smo šta sve možemo, ali malo smo zadržali i ono - ako nam date šansu, videćete šta još možemo, a sigurni smo da je vreme za nove televizije da pokažu šta imaju da ponude celoj Srbiji - rekla je Grčić.

Ona je, prethodno, na pitanja članova REM-a o kvalitetima koje ih izdvajaju i na osnovu kojih bi trealo da dobiju nacionalnu frekvenciju, navela da su to. između ostalog, kvalitet produkcije i raznovrsnog programa koji u sadržaju prate svetske trendove.
 

 

Podsetila je da je TV K1 krenula “oprezno i ambciozno” kao ozbiljna televizija koja u produkcijskom smilu može da se poredi sa svim ostalim televizijama sa naconalnom pokrivenošću, a da je menadžment započeo sa obnavljanjem Tanjuga, najstarije novinske agencije u regionu, te da je u junu prošle godine program počela da emituje i Tanjug TV, iz najsavremenijeg studija, ne samo vesti, već i informativni program.

Na pitanje REM-a o mogućnostima za reagovanje u urgentnim situacijama, Grčić je podsetila da su zahvaljujući agenciji Tanjug te mogućnosti već dokazane, jer je agencija uvek na samom izvoru informacija.

Prema njenim rečima, paralelno uz K1 i Tanjug TV, raste i razvija se TV Kazbuka koja razvija dečje formate, emituje origianlni dečji sadžaj, kao i TV Dr, čji je cilj da gledaocima prži i naučni i dokumentarni program.

Spremni smo, ako naš elaborat dobije nacionalnu frekvecniju, da odgovorimo na sve izazove - rekla je Grčić pred članovima REM-a i naglasila da su se i K1 i Tanjug TV na medijskoj sceni pozicionirali kredibilitetom koji je rezultat objektivnog izveštavanja, poštujuci moralne, etičke i profesionalne kodekse.

U nastavku današnje sednice predstavile su se radio stanice, a naredna dva dana, svoje elaborate predstaviće i ostale TV kuće koje su aplicirale za nacionalnu frekvenciju.

 

 

Ostavite komentar