Vesti > Hronika

"CEO ŽIVOT OSVRTAĆEŠ SE ZA SOBOM": Uhapšeni osumnjičeni za iznudu novca u Zemunu! Predstavljali se kao inspektori!

Optuženi se terete da su u periodu od 11.jula 2020. godine pokušali pretnjom da prinude oštećenoig da im preda iznos od 450.000 dinara

Izvor: K1info

Autor: Ognjen Nestorović

06/12/2023 > 11:19

podeli vest:

"CEO ŽIVOT OSVRTAĆEŠ SE ZA SOBOM": Uhapšeni osumnjičeni za iznudu novca u Zemunu! Predstavljali se kao inspektori!
Foto: MUP RS


Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je danas da je Trećem osnovnom sudu u Beogradu podnelo optužni predlog protiv B.C. (38) iz Beograda i I.T. (35) iz Beograda, zbog sumnje da su kao saizvršioci pokušali da izvrše krivično delo Iznuda.

Osumljičeni se terete da su u Zemunu pokušali da pretnjom prinude oštećenog S.S. da im preda iznos koji prelazi iznos od 450.000 dinara, tako što su došli do stana u kom oštećeni stanuje, i kada su se, nakon što je svedok B.S. otvorila vrata, lažno predstavili kao policijski službenici iz odeljenja za narkotike, nogom sprečili svedoka da zatvori vrata, a kada je do vrata došao oštećeni istom rekli da im duguje 1.050.000 dinara.

Kada ih je oštećeni pitao ko su oni, okrivljeni su počeli da se udaljavaju od stana govoreći oštećenom "Platićeš mi ti to", nakon čega su oštećenog posle nekoliko dana pozvali telefonom i rekli mu da mora da vrati pare inače će ga iseliti iz Beograda i da će se "ceo život okretati za sobom". Treće osnovno javno tužilaštvo predložilo je Trećem osnovnom sudu da okrivljene oglasi krivima i da ih osudi na kazne zatvora u trajanju ne manjem od jedne godine i šest meseci, kao i da okrivljenima izrekne i mere bezbednosti Zabrana približavanje komunikacije sa oštećenim u trajanju od tri godine.

Ostavite komentar