Vesti > Hronika

OVAJ ČOVEK će danas biti saslušan o UBISTVU MALE DANKE! Bio je OČI U OČI sa osumnjičenima na DAN UBISTVA

Danas bi iskaz trebalo da da prijatelj Dankinog oca koji je bio sa njim u vozilu kada su se susreli sa osumnjičenima

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

28/05/2024 > 09:45

podeli vest:

OVAJ ČOVEK će danas biti saslušan o UBISTVU MALE DANKE! Bio je OČI U OČI sa osumnjičenima na DAN UBISTVA
Foto: K1info/Facebook printscreen/google maps/wikipedia


U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru juče su saslušana dva svedoka u vezi sa istragom ubistva dvogodišnje Danke Ilić, zbog čega su uhapšeni radnici JKP "Vodovod" iz Bora, Dejan Dragijević (50) i Srđan Janković (50).

Saslušanja se nastavljaju i danas, a prema saznanjima medija, iskaz bi trebalo da da prijatelj Dankinog oca Miloša Ilića, koji je bio sa njim u vozilu kada su se susreli sa osumnjičenima.

Juče su takođe saslušani direktor JKP „Vodovod“ Goran Pavić i prijatelj osumnjičenog Jankovića, koji mu je tokom potrage za Dankom pozajmio svoj automobil. Pretpostavlja se da je direktor Pavić govorio o ponašanju osumnjičenih tokom potrage za devojčicom. 

Danas će iskaz dati prijatelj Dankinog oca, koji je bio s Milošem Ilićem u kolima u trenutku kada je devojčica nestala. Tog kobnog dana susreli su se sa osumnjičenima Jankovićem i Dragijevićem u Banjskom polju.

Bratislav Gašić, tadašnji ministar policije, govorio je o tome na konferenciji za štampu. 

- Vozilo u kom su bili osumnjičeni bilo je ispred kapije (imanja Ilić) oko dva i po minuta, stali su zbog potrebe za toaletom. Potom su krenuli, i devojčicu udarili nekih 30-40 metara od mesta zaustavljanja. Autom je upravljao D. D., a S. J. je telo devojčice prebacio na zadnje sedište preko alata. Dogovorili su se da telo devojčice bace. U 13.57 ih je zaustavio otac devojčice i pitao da li su videli devojčicu, na šta su odgovorili negativno - rekao je Gašić.

Podsećanja radi, dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora. Policija je nakon 10 dana intenzivne potrage i proveravanja svih tragova i informacija uhapsila Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića iz Bora. Sumnja se da su oni udarili devojčicu automobilom, stavili njeno telo u gepek i odvezli ga na deponiju. 

Tokom istrage zločina privedeni su i otac i brat osumnjičenog Dejana – Radoslav i Dalibor Dragijević zbog sumnje da su pomogli osumnjičenom Dejanu da premesti telo deteta.

Danka Ilić nestala je 26 marta, a telo deteta još nije pronađeno.

Ostavite komentar