Vesti > Hronika

Prevarom uknjižio stan u Beogradu na svoje ime, preti mu zatvor u trajanju do 10 godina i to nije sve ...

Javni tužilac je predložio da sud okrivljenog oglasi krivim i kazni po zakonu

Izvor: K1info

12/06/2024 > 21:16

podeli vest:

Prevarom uknjižio stan u Beogradu na svoje ime, preti mu zatvor u trajanju do 10 godina i to nije sve ...
Foto: Unsplash.com


Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv N. R. (42) zbog postojanja opravdane sumnje da je prevarom uknjižen kao vlasnik stana i tako pribavio protivpravnu imovinsku korist na štetu zakonskih naslednika u iznosu od 3,89 miliona dinara, kolika je vrednost stana na tržištu.

On se sumnjiči da je 7. marta 2019. godine na Novom Beogradu, u službenim prostorijama RGZ Službe za katastar nepokretnosti, podneo zahtev za upis nepokretnosti uz koji je kao osnov sticanja prava svojine priložio lažni prepis ugovora o kupoprodaji jednosobnog stana na Novom Beogradu navodno zaključenog sa prethodnom vlasnicom koja je pokojna, navodi se u saopštenju Tužilaštva. 

Sumnja se da je na taj način doveo u zabludu referenta Službe za katastar nepokretnosti da izda nalog za promenu titulara prava svojine, na osnovu kojeg je doneto rešenje o upisu prava svojine na stanu u korist okrivljenog.

Javni tužilac je predložio da sud okrivljenog oglasi krivim i kazni po zakonu, a za to delo je zaprećena kazna zatvora od dve do deset godina i novčana kazna.

 

Ostavite komentar