Vesti > Hronika

DVA ISTORIJSKA SLUČAJA danas pred TUŽILAŠTVOM! Rođaci Blažića o MASAKRU 4. maja; u Zaječaru Janković o UBISTVU DANKE

U selima Dubona i Malo Orašje Uroš Blažić ubio je 9 i ranio 12 osoba

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

19/06/2024 > 07:15

podeli vest:

DVA ISTORIJSKA SLUČAJA danas pred TUŽILAŠTVOM! Rođaci Blažića o MASAKRU 4. maja; u Zaječaru Janković o UBISTVU DANKE
Foto: K1info/Shutterstock/ATA Images/Tanjug/Vladimir Sporičić


U Višem sudu u Kragujevcu danas bi trebalo da se nastavi suđenje Goranu Gavriloviću (50) i Borisu Gavriloviću (20) iz sela Vinjišta kod Kragujevca, ujaku i bratu od ujaka Uroša Blažića, okrivljenog za ubistvo devet i ranjavanje 12 osoba, u noći između 4. i 5. maja prošle godine u selima Dubona i Malo Orašje.

Iako je krajem maja suđenje bilo privedeno kraju, odnosno bile su zakazane završne reči, sudija je naložila da se pribave novi dopunski dokazi u ovom postupku.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Gavrilovići su optuženi za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršlilaštvu za koje je zaprećena kazna zatvora od dve do 12 godina.

Obojica se nalaze u pritvoru. Uroš Blažić je uhapšen u selu Vinjište kod Kragujevca, u domaćinstvu Gavrilovića i prilikom njegovog hapšenja policija je pronašla veću količinu oružja i municije. Protiv njih je optužnicu podnelo Više javno tužilaštvo u Smederevu ali je u njihovom slučaju mesno nadležan sud u Kragujevcu.

Saslušanje Jankovića za ubistvo Danke Ilić

U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru danas će ponovo biti saslušan Srđan Janković osumnjičen za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, potvrđeno je za Tanjug u tom tužilaštvu. Saslušanje je planirano u sredu u 10 časova, a razlog ponovnog saslušanja su dodatna pitanja postupajućeg tužioca.

Srđan J. je prethodno saslušan u tužilaštvu početkom juna kada je negirao krivicu, dok se prvi put nakon hapšenja branio ćutanjem, odnosno iskoristio svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Foto: Facebook Printscreen/Tanjug printscreen

 

Drugi optuženi Dejan D. priznao ubistvo. Njih dvojica se nalaze u pritvoru, dok je otac Dejana D. koji se sumnjiči da je pomogao sinu da premesti telo devojčice nedavno pušten iz pritvora, jer za krivično delo pomoć učiniocu nakon izvršenja krivičnog dela, pritvor ne može trajati duže od dva meseca.

Devojčica Danka Ilić je nestala 26. marta u Banjskom polju kod Bora. Policija je, nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, uhapsila S. J. i D. D. iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odneli na deponiju. Telo devojčice još nije pronađeno.

Ostavite komentar