Vesti > Hronika

Nastavlja se suđenje za MASAKR U "RIBNIKARU": Miljana stigla u pratnji ADVOKATA, danas svedoči RANJENA NASTAVNICA (FOTO)

Roditelji dečaka ubice negirali su krivicu na prethodnim suđenjima, današnje je zatvoreno za javnost

Izvor: K1info/blic.rs

Autor: Milica Tošić

12/07/2024 > 11:11

podeli vest:

Nastavlja se suđenje za MASAKR U "RIBNIKARU": Miljana stigla u pratnji ADVOKATA, danas svedoči RANJENA NASTAVNICA (FOTO)
Foto: ATA Images


U Višem sudu u Beogradu danas se nastavlja suđenje Vladimiru i Miljani Kecmanović, ocu i majci dečaka ubice koji je 3. maja prošle godine u OŠ "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro školskih drugova i radnika obezbeđenja Dragana Vlahovića.

Ovo suđenje je zatvoreno za javnost radi zaštite interesa maloletnih žrtava, a za danas je planirano svedočenje prvih pozvanih svedoka, među kojima je i nastavnica istorije koja je ranjena u pucnjavi i policajci koji su pretresali stan Kecmanovića.

U zgradu Palate pravde je stigla Miljana Kecmanović oko 10.45 sati u pratnji advokata.

Majka Miljana i otac Vladimir Kecmanović su na prethodnim suđenjima izneli odbranu i odgovarali na pitanja tužilaštva, suda, branilaca i oštećenih, međutim oni nisu želeli da odgovaraju na pitanja punomoćnika oštećenih.

Kecmanovići od početka ovog postupka negiraju krivicu.

Otac dečaka, optužen je da je izvršio krivično delo - teško delo protiv opšte sigurnosti jer je dete od 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući.

Majka Miljana Kecmanović je optužena jer je njen DNK pronađen na jednoj čauri u učionicu u kojoj je masakr počinjen.

Dečak ubica koji u vreme izvršenja ovog zločina nije imao navršenih 14 godina, pa samim tim nije krivično odgovoran, pucao je na svoje drugare iz dva očeva pištolja koja je uzeo 1. maja.

Potom ih je kobnog dana stavio u svoj ranac, otišao u školu i tokom prvog časa ubio 10 osoba i ranio još petoro dece i nastavnicu istorije.

Ostavite komentar