Vesti > Hronika

Nastavlja se SUĐENJE Belivuku! OPTUŽENI stigli u Specijalni sud i ponovo će iznositi ODBRANU

Kriminalna grupa Veljka Belivuka se tereti za sedam ubistava, trgovinu drogom, nelegalno držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje

Izvor: K1info/kurir.rs

Autor: Anica Ninković

12/07/2024 > 10:32

podeli vest:

Nastavlja se SUĐENJE Belivuku! OPTUŽENI stigli u Specijalni sud i ponovo će iznositi ODBRANU
Foto: Tanjug/Miloš Milivojević


U Specijalnom sudu u Beogradu danas bi iznošenjem odbrane optuženih trebalo da se nastavi suđenje pripadnicima organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka, koji se terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nelegalno držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje. 

Podsetimo, suđenje je zbog izmene u sastavu sudskog veća krenulo iznova, a u ponedeljak nije održano jer se svedok saradnik Srđan Lalić zbog bolesti nije pojavio u sudnici.

Sudsko veće ušlo je u sudnicu i počelo da proziva prisutne kako bi utvrdilo da li su svi došli, i kako bi suđenje moglo da počne.

Prisutna su dva tužioca, potom svedoci saradnici Srđan Lalić, Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević, kao i optuženi, njihovi advokati i zastupnici žrtava.

Optuženi stigli u Specijalni sud u 9.54h

Foto: Tanjug/Rade Prelić

 

Optuženi koji borave u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu u Bačvanskoj ulici, prebačeni su u maricama u pratnji Žandarmerije u zgradu suda u Ustaničkoj ulici, uz sirene i povremenu obustavu saobraćaja na celoj trasi kojom su prevoženi.

U sud su stigli advokati i optuženi koji se brane sa slobode.

Prvi koji bi danas trebalo da iznese odbranu je optuženi Veljko Belivuk, koji je najavio da ne želi da odgovara na pitanja, a posle njega i ostali optuženi.

Ostavite komentar