Vesti > Hronika

POZNATO VREME SAHRANE tragično stradale PORODICE iz Novog Sada! Stravičan požar usmrtio mladi BRAČNI PAR I ČETVORO DECE

Kako se sumnja, požar je najverovatnije izazvao skuter koji se u toku noći punio na struju u sobi dok su spavali

Izvor: K1info/alo.rs

Autor: Kristina Jokić

24/08/2024 > 14:05

podeli vest:

POZNATO VREME SAHRANE tragično stradale PORODICE iz Novog Sada! Stravičan požar usmrtio mladi BRAČNI PAR I ČETVORO DECE
Foto: TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIĆ/ bg


Maja S. (23), njen suprug Danijel A. (29) i njihova deca starosti dve, četiri, pet i sedam godina poginuli su u požaru u noći između četvrtka i petka njihovom domu u Novom Sadu. 

Tragedija kakva se ne pamti dogodila se u Ulici Đorđa Dere u naselju Salajka, nedaleko od groblja u Novom Sadu. Požar je buknuo u kući u kojoj je živela šestočlana porodica, koja je nažalost izgubila bitku za život. 

Kako se sumnja, požar je najverovatnije izazvao skuter koji se u toku noći punio na struju u sobi dok su spavali.

Foto: Printscreen Facebook

 

Dan nakon tragedije dvoriše kuće Majinih roditelja je bilo puno, rođaka i prijatelja. Oni nisu imali snage za razgovor, ali su rekli da će se sahrana njihovih najmilijih obaviti u nedelju u 14 sati u selu Đurđevu. 

Familija pokušala da ih spasi

Podsetimo Majina porodica i familija žive u kućama pored, pa su odmah pritrčali da pomognu. Pošto nisu mogli da uđu u kuću zbog plamena, Majin otac je uzeo macolu i počeo da razbija zid.

- Na zidu kuće se nalazi rupa koju je otac, a deda dece, napravio macolom, u očaju da im pomogne. To je bilo strašno. Čulo se vrištanje i zapomaganje, a zatim je sve utihnulo. Bilo je jasno da su mrtvi – rekao je  jedan od očevidaca i meštana naselja. 

Foto: Printscreen Facebook

 

 - Milo dete moje lepo, da li čuješ mamu? Moja dušo, Majo moja. Majo, sine, zašto, gde su moju pilići, kako ću ja bez tebe. Deco moja malena - ponavljala je nesrećna Danijela, majka nastradale Maje i baka četvoro unučadi: 

- Vrisak dece i moje ćerke trgao me je iz sna. Ustali smo i videli kako im gori kuća. Sin, ja i ostale komšije smo odmah reagovali. Sin je otvorio vrata, ali plamen ga je sprečio da uđe unutra. Sve vreme iz kuće su se čuli krici i vapaj za pomoć. U ušima mi i dalje odzvanja dečji plač. Nismo odustajali, napravili smo rupu kroz zid, ubacili crevo kroz koje je išla voda. A opet sin sa druge strane je kroz prozor pokušavao da izvuče jedno od dece, uhvatio ga je, ali nije uspeo. Onda je sve utihnulo - rekla je Danijela S, majka nastradale.

Tragedija  se dogodila na dan kada je Majin brat Stefan trebalo da slavi svoj 18. rođendan. On je i sam pre godinu dana doživeo stravičnu nesreću. 

- Radio je, popeo se na krov i odjednom je propao kroz njega. Bila je pozamašna visina. Uspeo je tad uz negu roditelja, a i Maje da se oporavi. Šalio se da će na taj datum od tada slaviti dva rođendana - rekao je u dahu komšija.

Ostavite komentar