Vesti > Hronika

SLUČAJ ESKOBAR: Zlatanović priznao UBISTVO! Tri sata iznosio ODBRANU, a evo šta je rekao o LIKVIDACIJI na pumpi u RUŠNJU

Suđenje za ubistvo Ranka Radoševića zvanog Eskobar na benzinskoj pumpi u Rušnju stavljeno je danas u Višem sudu u Beogradu

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

16/09/2024 > 16:06

podeli vest:

SLUČAJ ESKOBAR: Zlatanović priznao UBISTVO! Tri sata iznosio ODBRANU, a evo šta je rekao o LIKVIDACIJI na pumpi u RUŠNJU
Foto: Shutterstock/MUP RS


U Višem sudu u Beogradu danas je Stefan Zlatanović priznao da je u kafiću na benzinskoj pumpi u naselju Rušanj 9. marta prošle godine ubio Ranka Radoševića (53). 

Zlatanović je skoro tri sata iznosio odbranu u kojoj je naveo da jeste ubio Radoševića, tvrdeći da je njemu Radošević pretio. 

Najpre je pričao kako je 2020. godine izašao iz zatvora sa izdržavanja kazne od četiri godine, da mu je tada bio problem da se zaposli, dok mu jedan drugar nije pisao i ponudio mu da ga "spoji" sa prijateljima koji se bave kupoprodajom automobila.

Optuženi je pristao i došao u Beograd iz Lebana, odakle je inače, u septembru 2022. godine i tada upoznaje muškarce koji se predstavljaju kao Vlada i Bane, i tada počinje da se bavi prevozom automobila. 

Foto: Shutterstock

 

Njegov posao je bio da sa jedne lokacije preveze automobil na drugu za šta je dobijao novac, a ubrzo je taj posao prestao i zatim su mu Vlada i Bane dali kriptovani telefon i rekli mu da treba torbu koju neko donese da čuva u stanu, kao i da bude u stanu kada tu torbu neko dođe da preuzme. 

Zlatanović tvrdi da su mu tad Vlada i Bane rekli da ne sme da dira torbu koju mu donesu kako njegov DNK trag ne bi ostao na njoj, na šta se on oglušio i ipak sa gumenim rukavicama otvorio torbu u kojoj je bilo oružje. 

Okrivljeni je naveo da su mi oni plaćali stan i davali nekad po 1.000 evra za taj posao, da bi mu u decembru predložili da pozove nekog druga koji će zajedno sa njim čuvati taj “štek stan” kako ga je nazvao, što je on učinio i pozvao drugooptuženog Luku Vučetića, koji nu se ubrzo pridružio. 

Vlada i Bane su im, kako tvrdi, dali kriptovane telefone preko kojih su se dopisivali o tome kad će neko da donese i dođe po torbu.

Međutim Vučetić je u januaru morao da ode nazad za Kraljevo jer mu se majka razbolela, kada je Zlatanović kako tvrdi stupio u kontakt sa maloletnicom, prema kojoj je razdvojen postupak, i koja mu se požalila da su je roditelji izbacili iz kuće i da nema gde da ide, zbog čega je on pozvao da živi sa njim dok se ne snađe.

Foto: Shutterstock

 

Ubrzo nakon što se Vučetić vratio, nastavili su da čuvaju torbe sa oružjem kada su im Vlada i Bane rekli da uzmu po pištolj iz te torbe, što su oni i učinili. 

Krajem februara su, prema Zlatanovićevim rečima, prestali da čuvaju torbe i dobili novi zadak da prate jednog muškarca. 

Zlatanović nije želeo pred novinarima da kaže o kom muškarcu je reč, ali je rekao da će sudu ili tužilaštvu nasamo to da kaže.

Tog muškarca pratili nekoliko dana, i videli da svaki dan ulazi u kola sa ženom i sinom, nakon čega su dobili eksplozivnu napravu koju je trebalo da postave ispod njegovog automobila, što su oni odbili.  

Prema Zlatanovićevim rečima to je naljutilo Baneta i Vladu i oni su se dopisivali sa nekim ,a potom rekli da Zlatanović i Vučetić sutra idu u Rušanj na pumpu da se nađu sa Rankom Crnogorcem.

 Zlatanović je 8. marta 2023. godine otišao na pumpu sa maloletnicom jer se Vučetić razboleo, gde ih je, kako tvrdi sačekao Ranko Radošević.

Optuženi tvrdi da ga je Radošević ispred automobila, dok je maloletnica ostala u automobilu, vređao i pretio mu da će njemu i Vučetiću prvo ubiti porodice da pate i zatim ih “odrati”, kao i da je rekao da vrate oružje i automobil, te da imaju 48 sati da ubiju tog muškarca kako znaju i umeju.

Zlatanović je naveo da su on i Vučetić skupili oko osam hiljada evra, koje su planirali da ponude Radoševiću za to što ih je plaćao i da ga zamole da ih ostavi na miru, te su sledećeg dana došli na pumpu. 

Vučetić je nosio hiruršku masku jer je, kako tvrdi Zlatanović, to naredio Radošević koji je imao operaciju srca pa nije hteo da ukoliko Vučetić ima neki virus, pređe na njega.

Na pumpi je bio sam Radošević koji je pričao telefonom, a kako Zlatanović tvrdi u jednom trenutku je naglo pustio telefon i tada je Vučetić rekao: "Vadi pištolj", nakon čega je Vučetić pucao nekoliko puta u Radoševića, ali je on počeo da beži. 

Zlatanović je rekao da se onda on uplašio i pomislio da Radošević ima pancir zbog čega je ušao za njim na pumpu i ispalio nekoliko hitaca u njegova leđa i u glavu. 

Potom su zapalili automobil i pobegli u stan koji su im ranije iznajmili Vlada i Bane, gde su i uhapšeni.

Zlatanović tvrdi da maloletnica nije znala za ubistvo, niti za oružje, i dodao da nikada nije video Marka Pjanovića i Azru Šabanović iz BiH koji su u ovom predmetu optuženi kao pomagači. 

Na samom početku današnjeg suđenja Zlatanovićev branilac po službenoj dužnosti je tražio sudiji da ga razreši jer, kako je rekao nema adekvatnu saradnju sa okrivljenim, dok je Zlatanović rekao da njegovom braniocu ne odgovara da on iznese svoju odbranu, odnosno, kako tvrdi, istinu. 

Ovaj predlog je sudija odbio, kao i predlog advokata optužene Azre Šabanović da joj se ukine pritvor. 

Sledeće suđenje zakazano je za 16. oktobar kada su pozvani oštećeni da svedoče. 

 Vučetić je ranije inače priznao krivicu ali nije želeo da iznosi odbranu. 

Kako je Više javno tužilaštvo u Beogradu ranije saopštilo postoji osnovana sumnja da su Stefan Zlatanović i Luka Vučetić 9. marta 2023. godine oko 11:05 časova na podmukao način lišili života Radoševića, koji je usled zadobijenih povreda preminuo u 11:32časova i pri tome su sa umišljajem doveli u opasnost život tri gosta u kafiću na benzinskoj pumpi u Rušnju.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar