Vesti > Hronika

Ko je kriv za nesreću kod Raške? Ovo su dva moguća scenarija nezapamćene tragedije!

Vujanić je ukazao da oklopna vozila svakako imaju manju preglednost nego klasična putnička vozila

Izvor: K1info

Autor: Nemanja Negovanović

23/09/2024 > 21:46

podeli vest:

Ko je kriv za nesreću kod Raške? Ovo su dva moguća scenarija nezapamćene tragedije!
Foto: Printscreen 192.rs


Profesor Saobraćajnog fakulteta u Beogradu u penziji Milan Vujanić navodi da isključivo od brzine kretanja zavisi kakav će biti ishod sudara putničkog sa vojnim oklopnim vozilom!

Vujanić je gostujući na Tanjug televiziji rekao da će pri brzinama od 60 kilometara na čas i preko toga sudar najverovatnije biti sa smrtnim posledicama dok će pri brzinama od 30 ili 40 kilometara na čas vozilo biti fizički pregaženo, ali nema izgleda da dođe do smrtnih posledica.

- To vam je kao da udarite vozilom u zid, međutim, oklopno vozilo je tvrđe i od zida - naveo je profesor.

Vujanić je ukazao da oklopna vozila svakako imaju manju preglednost nego klasična putnička vozila i da se zbog toga u normalnom saobraćaju ta vozila najčešće kreću u pratnji. Dodao je i da je svakako zabranjeno presecanje svake kolone i to posebno kolone pod pratnjom.

Vujanić se osvrnuo na stravičan sudar oklopnog vozila Vojske Srbije i putničkog automobila na putu između Kraljeva i Raške u mestu Bojanići u kome je poginulo pet osoba, od kojih troje male dece, a jedna žena, majka mališana, teško je povređena.

- Nejasno se kako se putničko vozilo našlo unutar kolone vojnih vozila gde je i napred i pozadi bila vojna policija. Jedna mogućnost je da je vojno vozilo izašlo iz kolone dok je druga da je putničko vozilo ušlo u kolonu - smatra Vujanić.

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar