Vesti > Hronika

KOSTA ZAPRETIO INSPEKTORU, OD POGLEDA GA PROŠLA JEZA: Saslušavao monstruma, PA OSTAO U ŠOKU!

Tako nešto u karijeri nije doživeo

Izvor: K1info/republika.rs

Autor: Nemanja Negovanović

04/10/2024 > 21:11

podeli vest:

KOSTA ZAPRETIO INSPEKTORU, OD POGLEDA GA PROŠLA JEZA: Saslušavao monstruma, PA OSTAO U ŠOKU!
Foto: Tanjug/STR


Kosta Kecmanović, koji je počinio masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar" 3. maja prošle godine, kada je ubio devetoro vršnjaka i školskog čuvara, svojom hladnoćom na saslušanju posle masakra šokirao je i najiskusnije inspektore za krvne delikte beogradske policije.

Jedan od inspektora ispričao je da tako nešto u karijeri nije video do sada i da dan kada je saslušavao monstruma nikada neće zaboraviti.

Foto: K1info/Youtube PrintScreen/ординација/ATA Images/društvene mreže/shutterstock

 

- Dugo sam inspektor, saslušavao sam mnogo ubica, ali ovako nešto u karijeri još nisam video. Takva hladnoća. Sve vreme je držao pognutu glavu i izbegavao moj pogled. U jednom momentu me je pogledao i prošla me je jeza. To nije bio pogled uplašenog deteta, već monstruma - opisao je svom prijatelju inspektor policije.

Iako je saslušao mnogo lica do sada, nije mu bilo svejedno kada je stao ispred Koste.

Dolazi na suđenje, sedi iza stakla

Kosta Kecmanović smešten je na Kliniku za neurologiju i psihijatriju dece i omladine. Odatle će 8. oktobra biti doveden u Specijalni sud u Ustaničkoj ulici gde bi trebalo da svedoči na suđenju svojim roditeljima Vladimiru i Miljani Kecmanović i instruktoru u streljani Nemanji Marinkoviću.

Nezvanično se saznaje da Kosta neće svedočiti video-linkom iz bolnice, gde se nalazi, već će biti doveden u zgradu Specijalnog suda. To će biti prvi put da on od zločina koji je počinio u svojoj školi "Vladislav Ribnikar" 3. maja 2023. napušta dečju psihijatrijsku kliniku u koju je smešten na ispitivanje.

Foto: TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ/ bg/ATA Images/društvene mreže

 

On će u pratnji psihijatra s klinike u zgradu u Ustaničkoj ulici biti prevezen kolima saniteta.

U sudnici će biti smešten u staklenu "kućicu" za zaštićene svedoke, koja je zatamnjena, tako da on može direktno da vidi sve, a njega niko. Sudija, optuženi, advokati i porodice njegovih žrtava gledaće ga na monitorima i slušati preko zvučnika.

Uz Kostu će u sudnici, pored pomenutog dečjeg psihijatra, biti kolizioni staratelj, koji mu je postavljen iz Centra za socijalni rad jer je maloletan, ali će on sam sedeti u toj "kućici".

- Tokom saslušanja on nije bio vezan jer nije uhapšen. Kad je sve završeno, pošao sam da ispratim policajce i njega do vrata. Tada me je svojim rukama uhvatio za obe ruke, pogledao me direktno u oči i rekao: "Srešćemo se mi opet!". Zaledio sam se. Tako nešto i taj osećaj nikada u karijeri nisam doživeo - u neverici je pričao inspektor našem sagovorniku i dodao da nije mogao da poveruje da "dete njemu preti".

Foto: ATA Images/Društvene mreže printscreen

 

Dugo je potom, kako je rekao, sedeo u prostoriji i nije mogao da se pomeri od šoka. Gledao je papire na stolu i svakog časa dobijao nove informacije o žrtvama iz Osnovne škole "Vladislav Ribnikar", broju ispaljenih čaura, Kostinoj preciznosti. Ništa ga više, posle susreta s monstrumom, nije moglo iznenaditi, piše Republika.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar