Vesti > Hronika

Kosta dao izjavu na sudu: Ubio DECU jer se osećao odbačeno!?

Obzirom da je doneo odluku da iznese svedočenje, on odgovara na pitanja suda, tužilaštva, advokata i oštećenih

Izvor: K1info/telegraf.rs

Autor: Mina Duduković

08/10/2024 > 12:55

podeli vest:

Kosta dao izjavu na sudu: Ubio DECU jer se osećao odbačeno!?
Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Kosta Kecmanović, dečak osumnjičen za masakr u "Ribnikaru" svedoči danas u Specijalnom sudu, a u sudnici je njegova majka Miljana Kecmanović, kao i roditelji ubijene dece.

Tokom svog iskaza, on je rekao jednu rečenicu koja je izazvala haos na suđenju.

On je kao razlog zbog kog je počinio masakr naveo osećaj odbačenosti od druge dece, što je izazvalo "haos" u sudnici i nevericu roditelja žrtava.

- Osećao sam se odbačenim od druge dece i zato sam ih ubio. Tog 3. maja poneo sam pištolj da bih to uradio, ali ipak nisam bio siguran da ću pucati - rekao je on između ostalog.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

 

Podsetimo, K. K. je danas prvi put izveden iz dečje psihijatriske ustanove u kojoj se nalazi od kada je uhapšen. On je, takođe, prvi put govori pred sudom, a do sada je izkaz dao pred Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, kada je govorio putem video linka, uz prisustvo tužioca i majke u prostoriji.

Obzirom da je doneo odluku da iznese svedočenje, on odgovara na pitanja suda, tužilaštva, advokata i oštećenih.

Dečak će je odvojen od ostalih učesnika u postupku. Na sajtu Višeg suda u Beogradu, a u vezi sa njegovim Posebnim odeljenjem, odnosno Specijalnim sudom, navedeno je da su zaštićenim i osetljivim svedocima namenjene dve posebne prostorije u kojima borave dok čekaju početak svedočenja, kako bi bio izbegnut susret sa okrivljenima i njihovim porodicama, a u ovom konkretnom slučaju kako bi bio zaštićen identitet maloletnika.

Od samog ulaza u zgradu suda, uz osetljive svedoke je uvek neko od zaposlenih u Službi, a pratilac može da bude osoba od poverenja.

Uskoro opširnije na k1info.rs

Ostavite komentar