Vesti > Hronika

"Ovo je jedno od NAJSTRAŠNIJIH SUĐENJA": Oglasili se ADVOKATI nakon svedočenja Koste, pomenuli i DUŠU DEČAKA (VIDEO)

Punomoćnik oštećenih Zora Dobričanin Nikodinović je rekla da je današnje ispitivanje maloletnika korisno za rasvetljavanje zločina

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Mina Duduković

08/10/2024 > 15:44

podeli vest:

"Ovo je jedno od NAJSTRAŠNIJIH SUĐENJA": Oglasili se ADVOKATI nakon svedočenja Koste, pomenuli i DUŠU DEČAKA (VIDEO)
Advokati o slučaju "Ribnikar" - Foto: Tanjug/Jadranka Ilić


Današnje svedočenje Koste Kecmanovića počinioca zločina u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar, vodi ka osudi njegovih roditelja Miljane i Vladimira Kecmanović, rekao je novinarima nakon suđenja punomoćnik oštećenik Ognjen Božović. 

- Pitanja koja su postavljanja su bila usmerena na utvrđivanju motiva zločina, ali smatram da njegov iskaz ide u pravcu koji će voditi ka osudi - rekao je Božović.

Ocenio je da je ovo suđenje jedno od najstrašnijih kojima je prisustvovao u karijeri. 

Punomoćnik oštećenih Zora Dobričanin Nikodinović je rekla da je današnje ispitivanje maloletnika korisno za rasvetljavanje zločina od 3. maja, dodajući da se saznalo dosta bitnih detalja.

 

Marko Janković punomoćnik oštećenih je na pitanje da li je maloletnik svedočio iz posebne prostorije u sudnici ili iz same sudnice, rekao da je sud u potpunosti primenio zakon i da samo posebno osetljivi i zaštićeni svedoci borave u toj prostoriji, dok Kosta nije ni jedno ni drugo.

Irina Borović branilac Kecmanovića tvrdi da se ni u ovom ni u drugim postupcima neće saznati razloge zbog kojih se zločin desio. 

- Ti razlozi su duboko negde u duši dečaka koji je ovaj zločin izvršio - rekla je ona i dodala da je on živeo jedan normalan život sa aspekta svih onih ga poznaju. 

Tokom suđenja maloletnog Kostu su ispitali sudija, punomoćnici oštećenih i jedan član porodice ubijenog deteta, a ispitivanje će se nastaviti 17. oktobra. 

Ovaj postupak se vodi protiv roditelja dečaka Miljane i Vladimira Kecmanovića, kao i instruktora streljane u kojoj je maloletnik, kako se sumnja, učio da puca.

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar