Vesti > Hronika

PITANJE od koga se LEDI KRV U ŽILAMA: Ovo će MAJKA danas da pita KOSTU

U svom svedočenju Kosta je okrivio roditelje, a u sudnici će upravo oni, prvi put od masakra, moći da mu postavljaju pitanja

Izvor: K1info/republika.rs

Autor: Mina Duduković

17/10/2024 > 09:42

podeli vest:

PITANJE od koga se LEDI KRV U ŽILAMA:  Ovo će MAJKA danas da pita KOSTU
Foto: ATA Images


Kosta Kecmanović, dečak ubica koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar", kada je ubio devetoro vršnjaka i školskog čuvara, danas nastavlja svedočenje u zgradi Specijalnog suda u Beogradu, u krivičnom postupku koji se vodi protiv njegovih roditelja Vladimira Kecmanovića i Miljane Kecmanović.

U svom svedočenju Kosta je okrivio roditelje, a u sudnici će upravo oni, prvi put od masakra, moći da mu postavljaju pitanja.

Kako piše Republika, Miljana želi da razgovara sa sinom i želi da mu postavi nekoliko pitanja. Između ostalog, želi da ga pita zbog čega je okrivio njih, odnosno roditelje, za sve.

- Sve smo ti omogućili, ceo život se trudimo oko tebe, zašto misliš da smo mi krivi?

Foto: ATA Images/MUP RS

 

Kako je ranije objavljivano u medijima, Kosta je ispričao i da je u porodičnom stanu 24. aprila lako našao očeve pištolje ruger i zbrojevku, kao i da ih je pripremio, stavio u svoju sobu dva dana pre zločina i sačekao 3. maj.

- Da otac nije imao pištolje koje sam uzeo, ne bih uradio to što sam uradio - rekao je nasvodno Kosta u sudnici.

Svoju majku Miljanu optužio je da ga je pritiskala.

- Majka je stalno tražila da budem najbolji. Ljutila se i vikala kada nisam bio najbolji. Ljutio sam se na nju što je to stalno tražila, to je uticalo da izvršim masakar. Vikala je na mene i pritiskala me - istakao je Kosta Kecmanović i time priznao da je njegova majka Miljana bila okidač da počini masakr.

Tokom Kostinog svedočenja, u kom je za svoje ponašanje okrivio majku, Miljana je sve vreme gledala u pod, držala se za glavu i gledala u muža, dok je on sve vreme okretao glavu od nje.

Čim Kosta okonča svoje svedočenje, njegovi roditelji će, pored ostalih prisutnih, moći da mu postavljaju pitanja i verujem da će to učiniti da bi pokušali da speru krivicu - rekao je za medije izvor iz suda.

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar