Vesti > Hronika

Stručnjak za K1 tvrdi: KOSTINA MAJKA može da bude oslobođena, SVE zavisi od OVOG DOKAZA!

Miljana Kecmanović je optužena jer je njen DNK pronađen na jednoj čauri u učionici u kojoj je masakr počinjen

Izvor: K1info

Autor: Nemanja Petričević

16/10/2024 > 19:41

podeli vest:

Stručnjak za K1 tvrdi: KOSTINA MAJKA može da bude oslobođena, SVE zavisi od OVOG DOKAZA!
Foto: ATA Images/Društvene mreže printscreen


U Specijalnom sudu u Beogradu sutra bi ispitivanjem dečaka K.K, koji je počinio masovno ubistvo 3. maja u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar, trebalo da se nastavi suđenje njegovim roditeljima Miljani i Vladimiru Kecmanoviću.

Majka Miljana Kecmanović je optužena jer je njen DNK pronađen na jednoj čauri u učionici u kojoj je masakr počinjen.

Poznati advokat Andrija Marković u razgovoru za K1info.rs ističe da postoje realne šanse da Miljana Kecmanović, majka maloletnog Koste, bude oslobođena za to što se tereti.

Foto: Printscreen youtube

 

- Na osnovu informacija koje su mediji plasirali i na osnovu onoga što su zvanično saopštile stranke u postupku kroz konferencije za medije, na navode odbrane, potom na navode tužilaštva i oštećenih, mišljenja sam da okrivljena Miljana Kecmanović ima realne šanse da uspe u ovom postupku i da bude oslobođena za ono što se tereti - počeo je priču Marković, pa nastavio:

- Ono što je nesporno, a što proizilazi iz samog predmeta, jeste činjenica da je ona optužena jer je na jednoj čauri pronađen njen DNK materijal. Konkretno mislim da se radi o nedovoljnom dokazu, da bi se samo na njemu zasnivala optužba. Ovo iz razloga jer je čaura u jednom momentu bila u kući, a sigurno je da se u kući može naći bezbroj njenih tragova, odnosno DNK materijala, pa tako i njene ćelije mogu na bezbroj načina biti prenete upravo na tu jednu čauru i to bilo direktnim kontakom tako i sekundarnim odnosno tercijalnim prenosom - objašnjava nam on.

Foto: ATA Images/Youtube PrintScreen/ординација

 

Kako kaže, o ovim činjenicama će se baviti veštaci.

- O ovome će se sigurno tokom postupka baviti veštaci, koji će morati da se izjasne i o verovatnoći da se radi o prenesenom materijalu, a tome u prilog upravo može govoriti da je samo na jednoj čauri pronađen njen biološki trag - dodaje Marković i zaključuje:

- Ukoliko tužilac protiv nje raspolaže samo ovim dokazom, mislim da su šanse za oslobađajuću presudu velike.

BONUS VIDEO: 

 

Ostavite komentar