Vesti > Hronika

Balkanski TAJKUN uhapšen zbog otmice dece u Nišu: Aktivirao srpsku karticu, pa "PAO" posle 15 minuta!

Rumunski mediji pisali su da su oba roditelja bila pod lupom zbog sudskog procesa oko starateljstva

Izvor: K1info

Autor: Nemanja Petričević

17/10/2024 > 17:57

podeli vest:

Balkanski TAJKUN uhapšen zbog otmice dece u Nišu: Aktivirao srpsku karticu, pa "PAO" posle 15 minuta!
Foto: MUP


Troje mališana koja su nestala  u ponedeljak iz njihovog doma u Santandreji, u trenutku kada ih je čuvala dadilja pronađena su danas u Nišu, a za otmicu se sumniči njihov otac, rumunski biznismen Adrijan Martijan (54). Za decom uzrasta 8, 9 i 11 godina se tragalo danima, a srpska policija uhapsila je njihovog oca u Ulici Dimitra Tucovića u Nišu, svega 15 minuta po aktiviranju srpske kartice i mobilnog telefona.

Balkanski tajkun je čak u jednom trenutku, dan nakon nestanka objavio video, koji je navodno dobio, na kojem se vide dečica kako majku optužuju da je "organizovala neke ljude da ih uzmu".dec

Deca na snimku su izjavila, "Nećemo da dođemo kod tebe. Ovi ljudi su nas lagali da nas vode kod tate, a hteli su kod tebe da nas dovedu".

Rumunski mediji pisali su da su oba roditelja bila pod lupom zbog sudskog procesa oko starateljstva.

Ocu mališana je bilo zabranjeno da prilazi deci, a on je, da ne bi prekršio mere, preselio u prikolicu udaljenu 100 metara od kuće u kojoj su bila deca koje je čuvala dadilja. Adrijan Martijan je čak optužio bivšu suprugu da ga je pratila i dronom da vidi da li će se približiti deci i prekršiti zabranu.Sud je navodno u jednom trenutku odlučio da majka treba da brine o deci, ali su oni navodno odbijali da da ostanu sa njom već su zahtevali da ostanu uz dadilju.

Podsećamo, ministar Dačić je obavestio svog rumunskog kolegu da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Uprave kriminalističke policije, Službe za suzbijanje kriminala i Uprave za tehniku, u saradnji sa Policijskom upravom u Nišu postupajući po prijavi krivičnog dela otmica izvršenog u Rumuniji, uhapsili rumunskog državljanina A. M. (1970) zbog sumnje da je oteo svoje troje maloletne dece takođe rumunske državljane starosti 11, 9 i 8 godina.

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar