Vesti > Hronika

"PALA SAM I PRAVILA SE MRTVA!" Ranjena Andrijana svedoči na suđenju BLAŽIĆU

Na današnje ročište pozvani su i veštaci

Izvor: K1info/kurir.rs

Autor: Mina Duduković

21/10/2024 > 10:51

podeli vest:

"PALA SAM I PRAVILA SE MRTVA!" Ranjena Andrijana svedoči na suđenju BLAŽIĆU
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


Suđenje Urošu Blažiću (21), optuženom za ubistvo devet i ranjavanje 12 osoba, u selima Malo Orašje i Dubona nastavlja se danas, a predviđeno je saslušanje pojedinih oštećenih, svedoka i veštaka.

Osim Andrijane Mitrović iz Malog Orašja, koja je teško ranjena u maskaru, očekuje se i svedočenje porodice Gavrilović iz Kragujevca kod kojih se nakon zločina skrivao Uroš Blažić, pišu mediji.

Na današnje ročište pozvani i veštaci.

Inače, sudija Lidija Jovanovski odobrila je i ponovno saslušanje Miroslava Miše Todorovića, oca ubijenog Dalibora Todorvića, po njegovom zahtevu jer kako je poručio preko advokata Stefana Stefanovića, ima nova saznanja koja mogu pomoći u istrazi.

Milosav Miša Todorović, otac ubijenog Dalibora Todorovića izašao je za govornicu nakon povređene Andrijane Mitrović.

- Imam primedbu na suđenje. Vi ste previše blagi prema svemu što se dešava kod nas. Svedok, da bi stekli imovinsku pomoć za stan i da sužava je njima refundirala milion dinara i to želim da uđe u zapisnik. Oni što su izbegli suđenje prošli put želim da se po zakonu kazne 150.000 dinara kako i piše na pozivu - rekao je Todorović, ali ga je predsednica veća Lidija Jovanovski prekinula navodeći između ostalog da neće da sluša kritike na račun suđenja, i da dopuni svoje svedočenje, ali je Todorović odlučio da ne svedoči.

I Andrijana Mitrović koja je teško ranjena u masakru stala je za sudsku govornicu, piše Kurir:

- Došla sam sa dve drugarice u Dubonu, ali sam prethodno bila kod spomenika Ravni Gaj. Kratko smo se zadržale i otišle smo da se družimo kod škole u Duboni. Tu su bili Milan, Kristina Panić, Dalibor, Anđela Stevanović i Nemanja Ivanović. Sedeli smo tu nekih 10 minuta, a onda smo čuli pucnjavu. Mislili smo da neko nešto slavi, a Dalibor se našalio i rekao "ajmo da vidimo ko slavi". Nike prošlo ni 10 minuta, on je došao do nas. Parkirao se kod kapije. Rekao je "ruke uvis", stao autom i kod kapije je rekao ruke uvis i lezite, pucaću. Krenuo je da puca, a ja sam pala i pravila sam se mrtva. Posle sam izgubila svest i ne se sećam se ničeg više. Probudila sam se, na dva metra od nas je pucao i to rafalno, a posle je bilo pojedinačno. Pucao je po nama iz puške, izlazile su neke varnice, koliko se sećam. Čula sam kako je drugarica vrištala, on je to čuo, pala sam na stomak i vraćao se pojedinačno da puca u nas.

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar