Vesti > Hronika

UBIO NAM JE DECU, a ovako se PONAŠA! MASOVNI UBICA se smejao u sudnici, INTERVENISALA STRAŽA

Nakon današnjeg ročišta neke od majki napustile su sudnicu uplakane

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

21/10/2024 > 12:40

podeli vest:

UBIO NAM JE DECU, a ovako se PONAŠA! MASOVNI UBICA se smejao u sudnici, INTERVENISALA STRAŽA
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


Urošu Blažiću se sudi se za ubistvo devet i ranjavanje 12 osoba u selima Dubona i Malo Orašje.

Tokom današnjeg svedočenja u Jovana Mitrovića, brata Petra i Marka Mitrovića Uroš Blažić se nedolično ponašao.

- Kada mu se Jovan Mitrović obratio, Blažić je krenuo da bezobrazno klima glavom, ali su ga stražari smirili - kaže sagovornik Kurira i dodaje da su roditelji koji su videli ovako ponašanje bili besni.

- Ubio nam je decu, a ovako se ponaša.

Foto: ATA Images

 

Nakon današnjeg ročišta neke od majki napustile su sudnicu uplakane.

Advokat Siniša Mašović rekao je da je na osnovu svedočenja i veštačenja jedan od ubijenih overen iz neposredne blizine.

- Nema reči za taj zločin. Deda ubijenih je rekao da je scena ličila na "Kosovku devojku", niko ne može biti ravnodušan. Vojska dostavila odgovor za automatsku pušku i kamione. Dopis smo dobili na kraju suđenja, zahteva analizu i čitanje. Nameću se nelogičnosti. Možemo da govorimo posle narednog suđenja više - rekao je advokat Mašović.

Foto: ATA Images

 

Advokat Nebojša Perović nakon ročišta je rekao da je Blažić na jedan neprimeren način odreagovao kada mu se jedan oštećeni obratio.

- Imali smo reakciju okrivljenog u smislu važi važi, nonšalantno imamo psihički odnos okrivljenog. Da li će on nastaviti posle kazne gde je stao. Najavila je završne reči sudija. Naknadni svedoci najavljeni, lica koja su iznosila stvari sa imanja. Tražio sam da se slaušaju pripadnici Vojske Srbije - kazao je branilac Perović.

Sudija je zatražila medicinsku dokumentaciju za svedoka Jelenu Ajdinović, koja se nalazila u taksiju u koji je uleteo Uroš Blažić tokom bekstva, kako bi bilo određeno da li će ona da bude saslušana, ili će njen iskaz da bude pročitan.

Suđenje će biti nastavljeno 28. oktobra, a zakazani su i termini suđenja za 14. i 25. novembar. Na narednim suđenjima biće saslušani veštaci, pregledani video snimci i najverovatnije će se početi sa uvidom u pisane dokaze.

Kosovka devojka 

Podsetimo, deda Nikole Milića Dragan Milić svedočio je pred sudom.

- Ako se sećate Kosovke devojke, to je to. leleci, kukanje. Prvo sam video marka Mitrovića i bilo mi je jasno da je ubijen dok je sedeo. On nije sedeo na zemlji, nego na svojim petama, naslonjen na zid. To mi je poznato, bio sam na ratištu, poznato mi je da se on predavao kad je ubijen. Neka kaže ovaj idiot da li je to istina. pored unuka sam prošao dva puta, niasm ga video. neki su kukali, neki nisu. Nemanju Ilića sam uhvatio za rame da ga pomerim da vidim ko je, rekao je da ga pustim, osetio sam da mu je polomljena ruka. Nemanja Stevanović je tražio oca. Jovan Ranković je zapomagao, tražio je pomoć - rekao je Milić.

On je istakao da je Blažića "formulisao kao genetskog prihopatu" i rekao je da mu "otac ništa bolji nije od njega".

- Pa ni deda nije bolji, samo godine čine svoje. Ako Uroš može da se pohvali što je ubio dete od 14,5 godina... Moram da završim, da vratim ovima. Nisu svesni da su oni mrtvi ljudi. Neće to tako da se završi, a vaše je da sudite - rekao je.

BONUS VIDEO: 

 

 

Ostavite komentar