Vesti > Hronika

Evo šta su radili uhapšeni komunalni policajci i SAOBRAĆAJAC: Glavni TUŽILAC otkrio DETALJE VELIKE AKCIJE MUP-a

Uhapšeno je 9 osoba zbog, a svima je određeno zadržavanje do 48 sati

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

22/10/2024 > 13:36

podeli vest:

Evo šta su radili uhapšeni komunalni policajci i SAOBRAĆAJAC: Glavni TUŽILAC otkrio DETALJE VELIKE AKCIJE MUP-a
Foto: Tanjug printscreen


Po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, u saradnji sa Odeljenjem za borbu protiv korupcije Uprave kriminalističke policije MUP danas je uhapšeno ukupno devet lica, među kojima je i nekoliko pripadnika komunalne milicije i jedan saobraćajni policajac, potvrdio je za Tanjug glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović. 

- Osumnjičeni su lišeni slobode u dve odvojene akcije zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja, trgovina uticajem i zloupotreba položaja odgovornog lica - precizirao je Stefanović. 

On je dodao da je svima određeno zadržavanje do 48 sati u kom roku će biti saslušani pred postupajućim javnim tužiocem. 

Postoje osnovi sumnje da je rukovodilac u komunalnoj miliciji P.S. u više navrata zloupotrebio službeni položaj, zajedno sa D.P i M.A, kao i da je u jednom prilikom izvršio krivično delo trgovina uticajem, a sve u cilju da sebi i drugima pribavi korist u vidu nesankcionisanja različitih prekršaja, na šta su ga podstrekivali M. Đ. i M.M. 

Sumnja se i da je jednom prilikom P.S. postrekivao saobraćajnog policajca P.B. na zloupotrebu službenog položaja. 

Takođe, postoje osnovi sumnje da A.V, odgovorno lice jedne građevinske firme, tokom 2024. godine zajedno sa osumnjičenima R.S. i M.N. izvršio  krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, tako što su kršeći propise o načinu odlaganja komunalnog otpada pribavili protipravnu imovinsku korist od preko 1.500.000 dinara I to odvoženjem komunalnog otpada na divlje deponije.

Ostavite komentar