Vesti > Hronika

UHAPŠEN glavni čovek DŽONIJA SA VRAČARA: Iza rešetaka i Nikola Filipović (VIDEO)

Učestvovao u podmetanju eksplozivne naprave i aktiviranje iste ispod kola Lazara Vukićevića

Izvor: K1info

23/10/2024 > 14:18

podeli vest:

UHAPŠEN glavni čovek DŽONIJA SA VRAČARA: Iza rešetaka i Nikola Filipović (VIDEO)
Foto: MUP RS


Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala UKP i FAST tima Republike Srbije, u saradnji sa Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal i Bezbednosno-informativnom agencijom, u koordinisanoj akciji sa španskom, austrijskom, nemačkom, hrvatskom, slovenačkom policijom i policijom Republike Srpske (UOTK), kao i sa predstavnicima Evropola, u Kraljevini Španiji, u Barseloni, uhapsili Nikolu Filipovića (31), u okviru iste koordinisane akcije u kojoj je po Interpolovoj poternici prethodno uhapšen Nikola Vušović.

 

Nikola Vušović je osumnjičen u Srbiji za izvršenja tri krivična dela teško ubistvo na štetu Aleksandra Šarca (1985), Aleksandra Halabrina (1994) i Dragana Ristića (1959). Takođe se sumnjiči i za četiri krivična dela teško ubistvo u pokušaju i to nad Samirom Divljanovićem (1979), Milošem Nilovićem zvani  Runjo (1989),  Lazarom Vukićevićem (1989) i Strahinjom Savićem (1987). Isto tako, za Nikolom Vušovićem raspisano je više Interpolovih poternica u više zemalja EU.

 

U okviru iste koordinisane akcije, dana 22.10.2024. godine, u Kraljevini Španiji, u Barseloni uhapšen je Nikola Filipović, član organizovane kriminalne grupe „Vračarci“ i desna ruka Nikole Vušovića. Nikola Filipović osumnjičen je za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i za teško ubistvo u pokušaju nad oštećenim Lazarom Vukićevićem. Nikola Filipović je sa još jednim članom OKG učestvovao u podmetanju eksplozivne naprave i aktiviranje iste ispod kola oštećenog Lazara.

Ostavite komentar