SOČAN KOLAČ SA GRIZOM I ČOKOLADOM Fantazija, mora pleh da se pojede!
podeli vest:

Fenomenalan kolač sočan sa grizom i čokoladom, za njega baka Jelena kaže, "Nisam nešto skoro ovako dobro probala!". I mi joj verujemo.
Danas vam predstavljamo recept za fenomenalan kolač s grizom i čokoladom, koji će vas osvojiti svojim sočnim i mekanim ukusom. Ovaj kolač je prava poslastica, a priprema je iznenađujuće jednostavna. Kombinacija griza, čokolade i oraha stvara savršen sklad okusa, a rezultat je desert koji se topi u ustima.

3 jaja
100 gr šećera
50 ml ulja
5 kašika mlevenih oraha
1,5 šolja brašna /od 200 gr/
1 prašak za pecivo
50 gr suvog grožđa
200 ml jogurta
Nadev:
500 ml mleka
1 vanilin šećer
3 kašike šećera
3 pune kašike griza
100 gr čokolade
100 gr ml oraha
Još treba 200 ml mleka
1 vanilin šećer
Glazura:
100 ml slatke pavlake za kuvanje
100 g čokolade
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati ulje, mle orahe. brašno sa praškom za pecivo suvo grožđe i jogurt. Pleh premažite uljem pa brašnom i sipajte pola testa. Peći 15 min na 200 stepeni. U šerpu sipati mleko dodati šećer vanilin pa kad provri dodati
čokoladu. Kad se istopi dodati griz i orahe i dobro izjednačiti. Na vruć šečen kolač sipati čokoladnu kremu i rasporediti pa odozgo
ostatak testa. Vratiti u rernu na 20 minuta da porumeni.

Ugrejati 200 ml mleka sa vanilom i preliti pečen kolač. Slatku pavlaku provreti i dodati čokoladi, dobro izjednačiti pa preliti kolač.
Ostaviti da se dobro prohladi pa služiti. Vrhunska poslastica!
Kako se ovaj kolač sprema pogledajte u video prilogu naše drage Jelene:
Ostavite komentar