Vesti > Hronika

KOSTU STRUČNJACI ANALIZIRALI ČETIRI DANA: Otkriveno u kakvom je stanju bio DEČAK UBICA u trenutku MASAKRA U "RIBNIKARU"

Od roditelja nastradale dece na suđenju su Anđelko Aćimović, Nina Kobiljski, Suzana Stanković Čikić i Miloš Čikić

Izvor: K1info/republika.rs

Autor: Mina Duduković

24/10/2024 > 10:38

podeli vest:

KOSTU  STRUČNJACI ANALIZIRALI ČETIRI DANA: Otkriveno u kakvom je stanju bio DEČAK UBICA u trenutku MASAKRA U "RIBNIKARU"
Foto: K1info/MUP RS/FOTO TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ / ATA Images


Danas je u Višem sudu u Beogradu nastavljeno suđenje porodici Kecmanović po parničnom postupku 27 članova porodica ubijenih u masovnom ubistvu koje je 3. maja u OŠ "Vladislav Ribnikar" izvršio maloletni Kosta Kecmanović

Planirano je saslušanje veštaka koji su veštačili dečaka-ubicu, a trebalo bi da budu izvedeni dokazi neuropsihijatrijskog veštačenja oštećenih, odnosno članova porodica ubijenih.

Na samom početku suđenja Marina Ivelja, koja zastupa porodicu Kecmanović, zatražila je dopunu veštačenja.

Foto: Shutterstock/screenshot

 

 

Na suđenje su pristupili Aneta Lakić, predstavnica komisije veštaka, Ana Najman, psihijatar, i Milena Stanković, psiholog.

Najpre je govorila Aneta Lakić, koja je objasnila na koji način je veštačeno psihijatrijsko stanje Koste Kecmanovića, kao i da je trajalo četiri dana.

- Višečasovnim razgovorima, gledanjem snimaka i upoređivanjem prvog izveštaja jer je prvog dana Kosta imao psihijatrijski pregled i razgovor koji se smatra najizvornijim za njegovo rasuđivanje u trenutku izvršenja zločina, doneli smo zaključak kakvo je bilo rasuđivanje maloletnog Koste Kecmanovića u trenutku izvršenja zločina, znači celokupnom sintezom podataka - rekla je Aneta Lakić, a prenosi Republika.

Za govornicu je pozvana Ana Najman, psihijatar, koja je trebalo da izlaže svoj nalaz, a po molbi zastupnika porodica ubijenih Ognjena Božovića javnost je isključena zbog zaštite podataka o ličnosti.

Od roditelja nastradale dece na suđenju su Anđelko Aćimović, Nina Kobiljski, Suzana Stanković Čikić i Miloš Čikić.

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar