Vesti > Hronika

Da li će danas sve biti jasno? STIŽE KLJUČNI NALAZ KOJI ĆE NAM REĆI SVE O DEČAKU UBICI i 3. MAJU!

Danas bi trebalo da budu izvedeni dokazi neuropsihijatrijskog veštačenja oštećenih

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

24/10/2024 > 09:09

podeli vest:

Da li će danas sve biti jasno? STIŽE KLJUČNI NALAZ KOJI ĆE NAM REĆI SVE O DEČAKU UBICI i 3. MAJU!
Foto: ATA Images/Društvene mreže printscreen


U Višem sudu u Beogradu danas je predviđen nastavak dokaznog postupka koji se vodi protiv Koste Kecmanovića, njegovih roditelja Vladimira Kecmanovića i Miljane Kecmanović i škole OŠ "Vladislav Ribnikar" zbog masakra 3. maja.

Danas bi trebalo da budu izvedeni dokazi neuropsihijatrijskog veštačenja oštećenih, odnosno članova porodica ubijenih, kao i maloletnog dečaka ubice. U vezi sa Kostom Kecmanovićem, izvršen je uvid u njegov zdravstveni karton u Domu zdravlja Stari grad, kao i na klinici za neurologiju i psihijatriju.

Podsetimo, prvi parnični postupak, po tužbi 27 članova porodica ubijenih, počeo je 20. oktobra, kada je održano pripremno ročište. U sudnici su tog dana bili prisutni samo advokati, dok tuženi i oštećeni nisu prisustvovali.

Oštećene porodice svedočile su u sudu 28. i 29. decembra. Ročište održano 28. decembra je trajalo šest sati, a iskaze su dali roditelji Ane Božović, Andrije Čikića i Katarine Martinović.

Njihova svedočenja bila su izuzetno potresna, a svi u sudnici su plakali. Svedočenja porodica troje dece možete da pročitate ovde.

Parnični postupak nastavljen je i sutradan, kada su iskaze dali roditelji ubijenog čuvara škole Dragana Vlahovića Živorad i Kosa Vlahović, roditelji Angeline Aćimović kao i majka Eme Kobiljski. Njihove iskaze pred sudom možete da pročitate ovde.

Ročište po tužbi 27 članova porodica ubijene dece nastavljeno je 22. i 23. februara, kada su svedočili roditelji tri devojčice. Ročište je trajalo duže od pet sati.

Ostavite komentar