Vesti > Hronika

REZULTATI PSIHIJATRIJSKOG VEŠTAČENJA BLAŽIĆA POPUT HOROR FILMA! Želeo je da ubije sve te ljude

Ubica iz sela Malo Orašje i Dubona ima sniženu toleranciju na frustracije. otkrilo je veštačenje njegovog ponašanja

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

28/10/2024 > 11:54

podeli vest:

REZULTATI PSIHIJATRIJSKOG VEŠTAČENJA BLAŽIĆA POPUT HOROR FILMA! Želeo je da ubije sve te ljude
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


U Specijalnom sudu u Beogradu danas su u nastavku suđenja Urošu Blažiću, optuženom da je 4. maja prošle godine u selima Malo Orašje i Dubona ubio devet i ranio 12 osoba, ispitani veštaci.

Psihijatar Marija Panić, član komisije veštaka koj su veštačili Uroša Blažića i njegovog oca Radišu Blažića koji je optužen za nedozvoljeno držanje oružja, municije i eksplozivnih materija, rekla je da kod Uroša Blažića nije uočena duševna poremećenost, te da je on mlađa punoletna osoba koja je još uvek u razvoju.

Panić je istakla da su Blažićeve kognitivne funkcije bile očuvane tokom zločina i nakon njega, kada je davao iskaz u tužilaštvu. Ona je navela i da to što je Blažić detaljno opisao zločin ukazuje da je u tom trenutku bio sposoban da razume šta čini, dok je na pitanje tužioca rekla da on nije pominjao da je koristio steroide.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

 

Međutim, ukazala je i na to da Uroš Blažić ima sniženu toleranciju na frustracije, što, kako je objasnila, znači da ima nedovoljnu sposobnost da trpi nešto što mu smeta. Panić je rekla i da je veštačenjem utvrđeno da je kod Radiše Blažića utvrđeno da su uočene crte pasivne agresije.

Na pitanje punomoćnika oštećenih da li je Uroš svojom voljom želeo da ubije više ljudi, veštak je odgovorila da jeste jer ne postoji ni psihološko ni psihijatrijsko objašnjenje za takvo ponašanje. 

Pušten audio snimak porodice Blažić o oružju

Na snimku se čuju Uroš i Radiša Blažić i Biljana Blažić kako razgovaraju o nelegalnom oružju. U tom razgovoru Radiša Blažić govori o tome da će, ako Uroš podnese zahtev za dozvolu, njemu da stignu informacije o tome "ko je tražio dozvolu, šifra, sve" i dodaje da je "bitno da se skloni, nije on njega nabavio nelegalno".

Ispitan je i veštak Dejan Janković koji je radio obdukcione nalaze za ubijene u Malom Orašju. Zatim su u sudnici prikazani snimci i fotografije pretresa objekata koje su Blažići koristili, a u kojim je pronađena veća količina oružja i municije.

Pored Uroša Blažića u ovom predmetu je optužen i njegov otac Radiša Blažić zbog velike količine oružja i municije koji su pronađeni u njihovoj kući nakon zločina.

BONUS VIDEO

Ostavite komentar