Vesti > Politika

Predsednik Vučić sastao se sa američkim ambasadorom Hilom - TEMA SUSRETA KIM

Vučić je ponovio da je Srbija za kompromisno rešenje iako sastanak u Briselu nije doneo pomak, i da se zalaže za očuvanje mira i stabilnosti

Autor: k1info/Tanjug

23/08/2022 > 11:18

podeli vest:

Predsednik Vučić sastao se sa američkim ambasadorom Hilom - TEMA SUSRETA KIM
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ambasadorom SAD u Srbiji Kristoferom Hilom.

- Konkretan i sadržajan razgovor sa ambasadorom Hilom o situaciji nakon poslednje runde razgovora u Briselu. Ponovio sam doslednu poziciju Srbije koja nastavlja da ulaže sve napore u cilju nalaženja kompromisnog rešenja, radi održanja mira i stabilnosti -  napisao je Vučić na instagram profilu "Budućnostsrbije".

Predsednik Vučić je pojasnio ambasadoru Hilu stavove Srbije koje zastupa u dijalogu sa Prištinom, učestvujući u njemu odgovorno i konstruktivno.

On je rekao da Srbija ozbiljno pristupa pronalaženju rešenja za aktuelnu krizu, izazvanu jednostranim potezima Prištine, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.
Predsednik Vučić je ambasadoru Hilu preneo da Srbi koji žive na KiM bezuslovno traže formiranje Zajednice srpskih opština.

Ukazujući na tenzije koje postoje na KiM, predsednik Vučić je rekao da je važno da se Priština pridržava dogovora da kosovske specijalne snage mogu da pređu na sever samo uz saglasnost NATO i gradonačelnika četiri opštine u kojima žive Srbi.

Predsednik Vučić i ambasador Hil razgovarali su i o bilateralnoj saradnji Srbije i SAD.

Ostavite komentar