Vesti > Politika

NEMAMO mi nikakve VEZE SA NIKITINOM: Dačić tvrdi na nam se NIJE OBRATILA NI HOLANDIJA ni bilo koja DRUGA DRŽAVA

Mediji su juče preneli da je ruski aktivista Petar Nikitin, jedan od osnivača Ruskog demokratskog društva, zadržan na beogradskom aerodromu

Izvor: K1info/Tanjug

14/07/2023 > 16:34

podeli vest:

NEMAMO mi nikakve VEZE SA NIKITINOM: Dačić tvrdi na nam se NIJE OBRATILA NI HOLANDIJA ni bilo koja DRUGA DRŽAVA
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da nema informacije da se holanska ambasada ili neka druga država obratila Ministarstvu spoljnih poslova u vezi sa slučajem Petra Nikitina.

- Ja nemam takvih informacija, barem nisam dobio takve informacije. Želim da podsetim da to nema nikakve veze sa Ministarstvom spoljnih poslova, a sa druge strane, nadležni državni organi koji se bave pitanjima bezbednosti imaju na to pravo i to bez obrazloženja, tako da je to više pitanje za druge institucije u našoj državi, a nama se tim povodom nijedna druga strana država nije obratila - rekao je Dačić odgovarajući na pitanja novinara u Ministarstvu spoljnih poslova.

Mediji su juče preneli da je ruski aktivista Petar Nikitin, jedan od osnivača Ruskog demokratskog društva, zadržan na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" kada je pokušao da uđe u Srbiju, gde, kako su naveli, živi duži niz godina.

Nikitin je, kako je rekao, državljanin Holandije i najavio je da će se obratiti diplomatskom predstavništvu te države u Srbiji, preneli su beogradski mediji.
 

Ostavite komentar