Vesti > Politika

Vučić u Osečini: Ne možemo GRLOM U JAGODE i da se SUKOBLJAVAMO sa svima, potrebna MUDRA POLITIKA

Moramo da vodimo odlučnu i pametnu politiku. Cilj je da čuvamo mir i našu decu, poručio je predsednik Srbije

Autor: Telegraf

26/08/2022 > 13:54

podeli vest:

Vučić u Osečini: Ne možemo GRLOM U JAGODE i da se SUKOBLJAVAMO sa svima, potrebna MUDRA POLITIKA
Foto: Tanjug/Miloš Milivojević


Sajam šljiva u Osečini, na kome će biti predstavljeno više od stotinu izlagača iz osam zemalja, otvorio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je rekao da nije došao u Osečinu samo da bi govorio lepe reči i stihove, već i da priča o onome što nam predstoji.

Obraćajući se na manifestaciji, Vučić je, između ostalog, kazao da nam predstoji teška borba za opstanak našeg naroda na KiM, kao i sa svim nedaćama prouzrokovanim svetskim sukobom, odnosno ratom u Ukrajini. Za nas je, kako je rekao, najvažnije da uvek možemo da uradimo sve za našu otadžbinu.

Vučić je rekao da je Srbija jedina zemlja koja u Evropi na slobodarski i slobodan način donosi odluke da vodi zemlju napred, ali, kako je dodao, moramo da se ponašamo odgovorno i ozbiljno.

Ne mislim da treba da idemo grlom u jagode i da se sukobavljamo sa svima, morao da vodimo odlučnu i pametnu politiku. Naša politika je da čuvamo mir i našu decu - poručio je Vučić.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

 

- Čuvaćemo mir koliko god možemo, mir i našu decu. Koliko bi Osečina danas imala ljudi, da nije bilo svih ratova u proteklih 110 godina. Za takvu politiku sam dobio poverenje naroda. Čuvaćemo naše nacionalne interese, ali i našu decu, da nam kolevke budu pune. Neće biti više Oluja i pogroma - dodao je Vučić.

Pred zemljama Evrope je izazovna zima 

On je naveo da ćemo se suočiti sa velikim problemima tokom zime, i da nema zemlje u Evropi koja može da izdrži velike troškove.

- Trudimo se da ne osetite ništa. I zato je važno da imamo dovoljno novca i za povećanje penzija, i za povećanje plata, da ljudi mogu inflaciju da nadoknade, a i da dobiju više. To su za nas stvari koje znače život. Da li će biti lako, neće biti lako - dodao je Vučić.

Foto: Unsplash.com

 

Zvaničnom otvaranju 17. Sajma šljiva u Osečini, koji traje do 28. avgusta, prisustvuje i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, a predsednik je dočekan uz tradicionalnu pesmu iz ovog kraja i buran aplauz.

Na sajmu se predstavljaju i privredne i preduzetničke firme, ustanove i institucije čije su delatnosti neposredno ili indirektno povezane sa šljivarstvom, voćarstvom ili agrarom, kao i sa turizmom koji je u ovom delu Srbije u fazi razvoja.

Organizatori Sajma su opština Osečina i Turistička organizacija "Podgorina".

Ostavite komentar