Vesti > Politika

SRBIJA u Srpcu: Predsednik VUČIĆ obišao novoizgrađeni VRTIĆ, koji je dobio JEDINO MOGUĆE ime

Predsednik Srbije zahvalio je patrijarhu srpskom Porfiriju na strpljenju i razumevanju koje je pokazao o najvažnijim nacionalnim pitanjima

Izvor: K1info

03/08/2023 > 17:12

podeli vest:

SRBIJA u Srpcu: Predsednik VUČIĆ obišao novoizgrađeni VRTIĆ, koji je dobio JEDINO MOGUĆE ime
Foto: Tanjug/Srna/BORISLAV ZDRINJA


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas posle podne nastavio je posetu Republici Srpskoj obilaskom novoizgrađenog vrtića, koji će nositi ime "Srbija", u opštini Srbac, zajedno sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

U obilasku su i premijeri Srbije Ana Brnabić i Republike Srpske Radovan Višković, član predsedništva BiH Željka Cvijanović, predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić kao i ministri u Vladi Srbije Siniša Mali i Nikola Selaković.

U obraćanju okupljenim građanima koji su državnike pozdravili aplauzom, predsednik Srbije naglasio je da isti narod živi sa obe strane Drine.

- Isti smo narod samo sa dve strane Drine, naše je da se ne tražeći ništa tuđe, poštujući integritet BiH, ne odreknemo svoga roda, zajedničkog pisma i vere. Ono što je važno da ljudi u Srpskoj znaju je da će Srbija uvek da poštuje međunarodno javno pravo, ali da Srbija nikada neće zaboraviti svoj narod. Nikada više neće blokada na Drini - poručio je Vučić.

Foto: Tanjug/Srna/Borislav Zdrinja

 

- Hvala vam na ovom predivnom dočeku, srce mi je puno. Beskrajno hvala što volite Srbiju - rekao je predsednik Srbije i dodao:

- Imali smo duge i iskrene razgovore sa rukovodstvom Republike Srpske, sve su teži pritisci na Srbiju i RS, Srbija će uvek ekonomski pomagati Srpsku i postovati međunarodno pravo.

 

 

Predsednik Srbije je kazao da je strateški interes za srpski narod u Srbiji i Srpskoj da se čuva mir, jer nisu laka vremena pred nama.

- Teška je situacija u svetu, ima puno političkih problema. Srbija svakoj opštini u Srpskoj i u četiri opštine gde su Srbi većina u Federaciji BiH, svuda je nešto napravila i u radila. Negde više a negde manje, ali svuda postoji makar jedan projekat koji smo mi podržali - rekao je Vučić.

- Patrijarh je zamolio i rekao da sve što možemo - uradimo za Republiku Srpsku, ali nisu laka vremena pred nama ni za Srpsku niti za Srbiju, i to svi zajedno moramo da razumemo. I danas smo imali najduže sastanke do sada. Mogli smo na miru da razgovaramo bez kamera o strateškim stvarima - rekao je Vučić.

Inače, novi vrtić koji je obišao se prostore na više od 1.600 kvadratnih metara, a moći će da primi oko 200 mališana.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je danas patrijarhu srpskom Porfiriju na strpljenju i razumevanju koje je pokazao tokom sastanka u manastiru Osovica u opštini Srbac o najvažnijim nacionalinim pitanjima, kojem je prisustvovao i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Vučić će sutra u Prijedoru prisustvovati obeležavanju 28. godišnjice pogroma Srba u akciji "Oluja", koju su izvele jedinice hrvatske vojske.

Ostavite komentar