Vesti > Politika

VUČIĆ i ZELENSKI u Granadi: Kratak i otvoren RAZGOVOR

Vučić se sastao i sa premijerom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske Rišijem Sunakom

Izvor: K1info/Tanjug

05/10/2023 > 14:26 >> 16:33

podeli vest:

VUČIĆ i ZELENSKI u Granadi: Kratak i otvoren RAZGOVOR
Foto: Instagram Printscreen/buducnostsrbijeav


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim.

- Kratak i otvoren razgovor sa predsednikom Zelenskim o svim važnim pitanjima - napisao je Vučić na Instagram profilu budućnostsrbijeav.

On se sa njim sastao uoči početka samita Evropske političke zajednice koji se održava u Granadi.

Prethodno, Vučić se sastao sa premijerom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske Rišijem Sunakom sa kojim je razgovarao o situaciji na KiM. 

Sastao se i sa premijerom Španije Pedrom Sančezom kome se zahvalio na razumevanju pozicija Srbije po pitanju Kosova i Metohije i doslednoj podršci našem teritorijalnom integritetu, kao i sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom i predsednikom Vlade Republike Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim.

Vučić je razgovarao i sa premijerom Norveške Jonasom Garom Stereom o situaciji na KiM, predsednikom Vlade Luksembruga Gazvijeom Betelom, predsednikom Vlade Holandije Markom Ruteom.

Predsednik Srbije se tokom dana susreo i sa premijerkom Italije Đorđom Meloni.

- Srdačan susret sa Meloni i kratak razgovor o najbitnijim temama za dalje jačanje odnosa između Srbije i Italije, kao i o aktuelnoj situaciji u regionu Zapadnog Balkana - napisao je Vučić na Instagram profilu budućnostsrbijeav.

Vučić se danas sreo i sa predsednicom Vlade Islanda Katrin Jakobsdotir, koju je, obavestio o složenoj situaciji na Kosovu i Metohiji, evropskom putu Srbije, regionu Zapadnog Balkana, aktuelnoj geopolitičkoj situaciji.

- Izrazio sam nadu da ćemo zajedno raditi na jačanju bilateralnih odnosa Srbije i Islanda u svim oblastima od zajedničkog interesovanja - napisao je Vučić na Instagram profilu budućnostsrbijeav.

Vučić je naveo da je premijerku Jakobsdotir pozvao da poseti Srbiju.

 

Ostavite komentar