Vesti > Politika

POLITIČKI LIDERI i KANDIDATI GLASALI: Evo ko je poranio i bio PRVI BIRAČ, ko je došao SAM, a ko sa PORODICOM

Na izborima u Srbiji glasali su i lideri političkih partija i koalicija, lokalni lideri, kao i kandidati za gradonačelnika Beograda

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

17/12/2023 > 11:01

podeli vest:

POLITIČKI LIDERI i KANDIDATI GLASALI: Evo ko je poranio i bio PRVI BIRAČ, ko je došao SAM, a ko sa PORODICOM
Foto: TANJUG/ANTON ANTANASIJEVIĆ/FOTO TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ/FOTO TANJUG/TARA RADOVANOVIĆ


U Srbiji se danas održavaju vanredni parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori, uključujući i grad Beograd, a osim brojnih građana glasali su i lideri političkih partija i koalicija, lokalni lideri, kao i kandidati za gradonačelnika Beograda.

Od jutros su na izbore izašli predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik SPS-a Ivica Dačić, ministri Goran Vesić, Siniša Mali, ministarke Darija Kisić, Jelena Tanasković, gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, kao i brojni političari i nosioci izbornih lista.

Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg

 
Ivica Dačić glasao u pratnji supruge i sina

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić i nosilac liste "Ivica Dačić - premijer Srbije" glasao je jutros već oko 7.00 sati na biračkom mestu u Mesnoj zajednici "Dedinje", na beogradskoj opštini Savski venac. Dačić je na biračko mesto došao u pratnji supruge i sina.

Predsednik Srbije i nosilac liste "Srbija ne sme da stane" Aleksandar Vučić glasao je jutros nešto pre devet časova na Novom Beogradu. Zanimljivo je bilo videti sliku kako Vučić na glasanje čeka u redu sa ostalim građanima.

Foto: TANJUG/TARA RADOVANOVIĆ

 

Vučić je glasao na biračkom mestu broj 140, u zgradi dečijeg vrtića "Tesla-nauka za život".

On je na biračko mesto došao sam, a čekajući u redu, razgovarao je sa komšijama, bračnim parom iz naselja Belvil.

Vučić je na istom mestu glasao i na prethodnim izborima.

Foto: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ bs

 
Ana Brnabić s porodicom

Predsednica vlade i potpredsednik Glavnog odbora SNS Ana Brnabić glasala je danas nešto posle 9 sati na opštini Savski Venac.

Brnabić je na glasanje došla sa porodicom.

Ona je kandidat na listi "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE ŠUMARSTVA I VODOPRIVREDE/ KRISTINA ĐERIĆ/ bs

 

 

Ministarka Tanasković na glasanju sa sinom

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i funkcionerka SNS Jelena Tanasković glasala je jutros u 8.15 časova na biračkom mestu 11 na Čukarici.

Tanaskovićeva je na glasanje došla zajedno sa sinom.

Šapić glasao u OŠ "Borislav Pekić"
Potpredsednik Glavnog odbora SNS i kandidat za gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić glasao je jutros u 8.25 sati na Novom Beogradu.

Šapić je glasao u OŠ "Borislav Pekić" na Bežanijskoj kosi, na biračkom mestu broj 119.

Foto: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ bg

 
Đilas glasao na Vračaru

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas glasao je danas u 7 časova i 20 minuta na opštini Vračar. On je glasao na izbornom mestu u OŠ "Jovan Miodragović". Đilas je kandidat liste Srbija protiv nasilja - Miroslav Miki Aleksić - Marinika Tepić za poslanika u Skupštini Srbije.

Kisić i Mali na Zvezdari

Darija Kisić, ministarka za brigu o porodici i demografiju, glasala je jutros na parlamentarnim izborima i izborima za Skupštinu grada Beograda. Kisić je glasala na biračkom mestu broju 32, u Osnovnoj školi "Ćirilo i Metodije" na Zvezdari.

Foto: ATA Images

 
Vesić poranio

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i funkcioner SNS Goran Vesić glasao je jutros oko 7.20 sati na biračkom mestu broj 5, u zgradi Treće beogradske gimnazije.

Vesić je bio prvi birač na biračkom mestu, tako da je uz prisustvo predstavnika posmatračke misije EU potpisao kontrolni listić zajedno sa svim članovima biračkog odbora.

Čeda Jovanović glasao na Novom Beogradu

Nosilac liste “Mora drugačije” Čedomir Jovanović glasao je jutros oko 8.30 sati na biračkom mestu CMZ "Ušće" u opštini Novi Beograd.

Jovanović je na biračko mesto broj 5 došao u pratnji supruge i sina.

Jedan od lidera Srpske koalicije NADA i nosilac izborne liste Miloš Jovanović glasao je danas u Osnovnoj školi Jovan Miodragović na opštini Voždovac. Jovanović je na biračkom mestu glasao oko 9.00 sati.

Petar Petković glasao na Savskom vencu

Član Predsedništva Srpske napredne stranke i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković glasao je jutros na biračkom mestu u Školi za dizajn, na Savskom vencu. Petković je glasao oko osam časova.

Vučević glasao u Novom Sadu

Predsednik Srpske napredne stranke, Miloš Vučević, glasao je u Novom Sadu, na biračkom mestu broj 188.

On je glasao u mesnoj zajednici "Narodni heroji".

Selaković glasao u Osnovnoj školi Jovan Miodragović
Funkcioner Srpske napredne stranke Nikola Selaković glasao je u Osnovnoj školi Jovan Miodragović na Vračaru.

Selaković je glasao jutros oko 9.00 sati.

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bs

 

Prva na listi Nacionalnog okupljanja, koju čine Srpska stranka Zavetnici i Srpski pokret Dveri, Milica Đurđević Stamenkovski glasala je danas u 10 časova na Voždovcu. 

Đurđević Stamenkovski je glasala na biračkom mestu u Osnovnoj školi "Janko Veselinović".
 

Ostavite komentar