Vesti > Politika

"Navodi o DANILU VUČIĆU su još jedan NAPAD na predsednika Srbije": Brnabić o komentarima u pojedinim medijima

Ovo je još jedam pokušaj dehumanizacije predsednika Aleksandra Vučića napadom na porodicu, rekla je predsednica Skupštine Srbije

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

27/06/2024 > 11:01

podeli vest:

"Navodi o DANILU VUČIĆU su još jedan NAPAD na predsednika Srbije": Brnabić o komentarima u pojedinim medijima
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić rekla je danas da su pitanja i komentari u pojedinim medijima o tome ko plaća putovanje sina predsednika Republike Danila Vučića na Evropsko prvenstvo u fudbalu u Nemačkoj, kao i njegovo obezbeđenje još jedan pokušaj dehumanizacije predsednika Aleksandra Vučića napadom na njegovu porodicu. 

- Ovo nema nikakve veze sa Danilom, ovo je neopraštanje Aleksandru Vučiću borbe za Srbiju. Ovo je napad na predsednika i kao i mnogo puta do sada ide preko leđa njegovog sina Danila, nekad preko brata Andreja Vučića, a nisu zaobišli ni Vukana, ni Milicu - rekla je Brnabić za TV Pinki pokazala današnje izdanje lista "Danas" na čijoj prvoj strani je tekst pod naslovom "Ko plaća putovanja predsednikovog sina?".

Ona je ocenila i da su takva pitanja i navodi nastavak dehumanizacije Aleksandra Vučića i čitave njegove porodice i da sve to služi samo da se oslabi Vučić. 

- Ovo što oni rade danas i 'Šolakovi mediji' to nema ni u jednoj zemlji na svetu, to se jednostavno u civilizovanim društvima ne radi. Šta tačno oni žele? Da kažu ko plaća putovanje predsednikovog sina, koje putovanje? U Nemačku, a 35.000 naših ljudi je bilo na utakmici protiv Danske - rekla je Brnabić. 

Ako bi pitali "Šolakove medije", dodala je ona, Danilo Vučić nema pravo da putuje, nema pravo da živi, nema pravo da putuje u BiH. 

- Jer je i onda bilo, "a šta će on u BiH"? On nema pravo da putuje na KiM, a to što je Danilo na KiM, to je provokacija Aleksandra Vučića i Srbije. On nema pravo da putuje na Evropsko prvenstvo, zato što na žalost Danilo mora da ima obezbeđenje. Pa mora, zato što je njegov otac objavio rat organizovanom kriminalu i mafiji, i da ugrožena mu je porodica - rekla je Brnabić. 
 

Ostavite komentar